Шукати в цьому блозі

четвер, 14 травня 2015 р.

В Індії спущений на воду есмінець нового проекту на двигунах «Зорі-Машпроекту»

На підприємстві компанії «Мазагон док'ярд лімітед» (Mazagon Dockyard Limited) в Мумбаї в понеділок, 20 квітня, відбулася церемонія спуску на воду головного ескадреного міноносця, що будується для ВМС Індії в рамках програми «Проект-15B». Корабель отримав найменування «Вішакхапатнам».

Комітет уряду Індії з безпеки схвалила проект будівництва чотирьох малопомітних ескадрених міноносців в рамках програми «Проект-15B» в грудні 2010 року. Вартість програми оцінена в 293 400 000 000 індійських рупій (4890000000 доларів). Як планується, три залишилися корабля будуть поставлені ВМС Індії з інтервалом 2 роки. Повністю проект планується завершити до 2024 року.
За заявами розробників, більше 65% компонентів для будівництва корабля вироблено в Індії, включаючи сталь DMR249 і 11 одиниць зброї і розвідувальних систем. У перелік імпортованих компонентів входять чотири побудовані українським підприємством «Зоря-Машпроект» газові турбіни ДТ-59, гвинти й вали російського виробництва, різні озброєння, датчики і РЛС.
Есмінець оснащений корабельної мережевий системою передачі даних національної розробки, за допомогою якої здійснюється управління платформою і бойовими системами.
Основним озброєнням корабля стануть 9 протикорабельних крилатих ракет «Брамос» російсько-індійської розробки. Для боротьби з підводними човнами есмінець буде оснащений двома реактивними бомбометнимі установками РБУ-6000 «Смерч-2», виготовленими за ліцензією приватною компанією «Ларсен енд Тубро» (L & T). Корабель також буде озброєний побудованої за ліцензією 76-мм АУ «Супер Рапід» компанії «Ото Мелара», чотирма російськими 30-мм ЗАК АК-630 і 127-мм АУ, контракт на поставку якої поки не підписаний.

Немає коментарів:

Дописати коментар