Шукати в цьому блозі

понеділок, 11 травня 2015 р.

Смарт-холдинг відмовляється від заводу "Океан"

Пресс-служба Смарт-холдингу розповсюдила офіцйну заяву з твердженням, що з 2012 року компанія не має ніякого відношення до ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» (ПАТ «МСЗ «Океан»), м.Миколаїв.

Мажоритарним акціонером ПАТ «НСЗ «Океан» є компанія ZonelOperationsLtd., zка не має до Смарт-Холдингу жодного відношення і за якою, згідно з повідомленнями ЗМІ, стоять російські інвестори. Інформація про реальні акціонерів підприємства доступна у відкритих офіційних джерелах. Зокрема, її можна отримати в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Мажоритарні акціонери повністю контролюють підприємство і несуть відповідальність за його розвиток, відносини з колективом, державними органами, замовниками та підрядниками.
В кінці 2011 - початку 2012 рр. менеджмент SmartMaritimeGroup (SMG, «Смарт МерітаймГруп», Херсон) на запрошення нинішніх акціонерів ПАТ «НСЗ «Океан» дійсно брав участь в операційному управлінні заводом. За цей короткий період управлінцям вдалося досягти відчутної стабілізації економіки підприємства і частково погасити накопичену заборгованість із заробітної плати. Для цього завод неодноразово отримував фінансову допомогу від підприємств, пов'язаних зі Смарт-Холдингом. У цей період Смарт-Холдинг розглядав питання придбання даного суднобудівного підприємства, однак, у зв'язку з істотним погіршенням кон'юнктури у світовому суднобудуванні, холдинг вирішив відмовитися від цієї покупки і зосередитися на розвитку вже придбаних суднобудівних активів.
На даний час Смарт-Холдинг інвестує в розвиток двох суднобудівних підприємств - ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» (Херсон) та ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (Миколаїв), які входять до складу найбільшого суднобудівного об'єднання України SmartMaritimeGroup (SMG, «Смарт МерітаймГруп», Херсон). Даним заводам, незважаючи на несприятливу економічну та політичну ситуацію, сьогодні вдається перемагати конкурентів в боротьбі за замовлення, відповідно вони показують кращі з вітчизняної галузі виробничі результати. При цьому їх співробітники своєчасно і в повному обсязі отримують гідну заробітну плату.

Немає коментарів:

Дописати коментар