Шукати в цьому блозі

вівторок, 14 квітня 2015 р.

ВОЗКО ліквідують через втрату ринків збуту і забогованість по кредитам

Акціонери найбільшого підприємства шкіряної галузі України - ПАТ "ВОЗКО" (Воскресенський шкіряний завод, Миколаївська обл.) прийняли рішення ліквідувати компанію.


Відповідно до публікації ПАТ в системі розкриття інформації НКЦБФР у вівторок, таке рішення було прийнято на позачергових загальних зборах акціонерів ПАТ 11 квітня.

"У зв'язку з погіршенням фінансового стану підприємства, пов'язаного з політичною ситуацією в країні і зростанням вартості іноземної валюти, що, в свою чергу, призвело до втрати більшої частини ринку збуту продукції, і значним зростанням зобов'язань товариства за кредитами, прийнято рішення про припинення ПАТ" ВОЗКО "шляхом його ліквідації", - йдеться в повідомленні.

За прийняття цього рішення проголосувало 100% присутніх на зборах голосів (85860000 голосів).

Згідно з наведеними в повідомленні даними звітності компанії, підтвердженим аудиторським звітом за 2014 рік, вартість чистих активів ПАТ значно зменшилася і склала "мінус" 52970000 грн, сума зобов'язань становить 338 080 000 грн, власний капітал - також "мінус" 53 млн грн.

"Активів суспільства недостатньо для розрахунку за його зобов'язаннями; виплати акціонерами після задоволення вимог кредиторів не представляються можливими", - наголошується в повідомленні компанії.

Як повідомлялося, в керівництві ПАТ "ВОЗКО" відзначали, що ситуація в галузі та на підприємстві в 2014 році істотно погіршилася, в тому числі через падіння попиту на кожевенную продукцію на тлі складної економічної та політичної ситуації в Україні. Крім того, компанія оцінює майже в 40% частку втрат сировини для виробництва шкіри через анексії Криму та військових дій на сході країни.

Вознесенський шкіряний завод, побудований італійською фірмою COGOLO і введений в експлуатацію в 1978 році, згідно з його фінзвіту за 2013 рік, є лідером серед вітчизняних виробників цієї продукції. Його частка в натуральному вираженні серед підприємств шкіряної галузі України в 2013 році склала 69% проти 53,4% роком раніше, частка експорту в загальному обсязі продажів - 39,5% проти 30,5%.

Підприємство виробляє шкіру усіх видів, у тому числі для виробництва взуття і шкіргалантереї, шкіри для виробництва меблів і для оббивки салонів автомобілів.

Згідно з даними НКЦБФР, станом на четвертий квартал 2014 10,9528% акцій ПАТ володіє член спостережної ради (раніше - почесний президент ПАТ) Сергій Кернер, а 60,9671% належить компанії Fortavia Limited (Кіпр).

У 2013 році чистий дохід ПАТ "ВОЗКО" склав 205 330 000 грн, незначно збільшившись порівняно з 2012 роком, чистий прибуток також виріс незначно - до 0,38 млн грн.

На підприємстві працює більше 500 чоловік.

Згідно з реєстром судових рішень, Господарський суд Миколаївської області 19 лютого 2015 прийняв рішення стягнути з ПАТ "ВОЗКО" 370200000 грн на користь ТОВ "ДПП" хімматеріалів "(Київ), яке подало позов у ​​зв'язку з невиконанням шкіряним заводом умов договору за користування невиключної ліцензією в частині оплати ліцензійних платежів за використання "ноу-хау". У той же час "ВОЗКО" суму позову не визнала.

Немає коментарів:

Дописати коментар