Шукати в цьому блозі

вівторок, 14 квітня 2015 р.

ЧСЗ спустив на воду модернізоване судно «РИОН»

ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (ЧСЗ, Миколаїв) спустило на воду спеціалізоване судно «Ріоні», що проходило глибоку модернізацію на потужностях заводу за контрактом, укладеним з філією «Дельта-Лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» (Миколаїв).

Судно технічного флоту «Ріоні» призначається для виконання  днопоглиблювальних робіт і видобутку нерудних будівельних матеріалів. Фінальний контракт на його модернізацію вартістю 30 млн. грн. був підписаний у листопаді 2014 року. Тоді ж ЧСЗ приступив до реалізації проекту.


В ході ремонтних робіт були відновлені багерское обладнання (черпак і черпаковой пристрій) та корпусні частини, спеціальні системи судна (трубопроводи, грунтоприймальники та ін.), А також робочі та житлові приміщення. Унікальність контракту полягала в тому, що дані види ремонтних робіт не є профільними для підприємства і проводилися фактично за відсутності вихідної технічної документації. Тим не менш, фахівці ЧСЗ із залученням підрядних організацій успішно впоралися із завданням, виконуючи роботи за контрактом у чітко встановлені терміни.

Після спуску на воду судно пройде необхідні швартові і ходові випробування. Передача «Ріоні» замовнику запланована на 28 квітня ц.р.

Генеральний директор ТОВ «Смарт Мерітайм Груп» Василь Федін зазначив: «У реалізації цього контракту на майданчику ЧСЗ брало участь близько 200 корабелів, які в даний час працевлаштовані в єдину компанію Смарт Мерітайм. Нам довелося влітку 2014 на суднобудівних заводах об'єднання провести реструктуризацію. Це було викликано істотним погіршенням економічної кон'юнктури для суднобудівної галузі на тлі збройного конфлікту на сході країни. У ході реструктуризації також була оптимізована чисельність персоналу підприємств з переведенням співробітників основних робочих спеціальностей в єдину компанію ТОВ «Смарт Мерітайм Груп». Це дозволило припинити дублювання деяких функцій і налагодити ритмічну та своєчасну виплату заробітних плат».

Немає коментарів:

Дописати коментар