Шукати в цьому блозі

неділю, 12 квітня 2015 р.

Миколаївська область у минулому році експортувала послуг на 467 млн.дол

У 2014 році на зовнішній ринок послуг виходило 152 підприємства Миколаївщини, які співпрацювали з представниками із 115 країн світу, повідомляє Головне управління статистики Миколаївської області.


Загальний обсяг експортованих ними послуг склав 467 млн.дол. США і зменшився проти 2013р. на 25%. Обсяг послуг з-за кордону скоротився на 32% і становив 53 млн.дол. США. При цьому, сальдо зовнішньої торгівлі послугами залишилось позитивним і склало 414 млн.дол. США, а коефіцієнт покриття експортом імпорту – 9.

Миколаївщина посідає 4 місце серед регіонів в експорті та 11 – в імпорті за часткою у зведених показниках зовнішньої торгівлі послугами по Україні.

Найбільше послуг було надано представникам Швейцарії, Великої Британії, Кіпру та Панами, отримано – від представників Великої Британії, Угорщини, Кіпру, Російської Федерації та Естонії.

Серед експортованих послуг переважали послуги з переробки матеріальних ресурсів, транспортні послуги; послуги з ремонту та технічного обслуговування. Структуру імпорту визначили ділові послуги, послуги, пов’язані з подорожами, транспортні послуги, роялті та інші послуги, пов'язані з використанням інтелектуальної власності.

Немає коментарів:

Дописати коментар