Шукати в цьому блозі

четвер, 9 квітня 2015 р.

Вартість державного пакету акцій ЧСЗ завищена

Перспектив продажу держпакета акцій ПАТ «ЧСЗ» практично немає, оскільки вартість цього пакета завищена. Таку точку зору на що відбулася сьогодні, 26 березня, прес-конференції висловив в.о. глави РВ ФДМУ по Миколаївській області Олег Сокол.


Нагадаємо, що в травні минулого року в регіональне відділення ФДМУ по Миколаївській області були передані повноваження з управління корпоративними правами держави у ПАТ «ЧСЗ», і РВ ФДМУ підготував до продажу на фондовій біржі держпакет акцій ПАТ «ЧСЗ» (державна частка 9,6402% від статутного капіталу). Цей пакет пропонувався на торгах на Українській фондовій біржі (м.Київ) спочатку за номіналом (0,25 грн. За акцію), а з 4 листопада 2014 року - з пониженням ціни (0,18 грн. За акцію). Але навіть цю ціну (стартова вартість держпакета акцій ПАТ «ЧСЗ» - 8 млн. 967 тис. 379,68 грн.) в.о. глави РВ ФДМУ по Миколаївській області Олег Сокіл вважає завищеною.

Втім, в РВ ФДМУ, за словами О.Соколов, намагалися знайти покупця на цей пакет акцій, пропонуючи його придбати як акціонерам, у тому числі «Смарт-холдингу», так і не акціонерам (зокрема, ТОВ СП «НІБУЛОН»), проте поки на цей пакет акцій ніхто не спокусився. І хоча на ПАТ «ЧСЗ» зараз немає заборгованості по зарплаті (власник повністю погасив заборгованість по зарплаті у вересні 2014 року), фінансове становище підприємства залишає бажати кращого - за минулий рік воно отримало 50 млн.грн. збитків. Крім того, посилює непривабливість держпакету акцій і справу про банкрутство (є ухвала господарського суду Миколаївської області від 17 березня 2015 про введення процедури санації на ПАТ «ЧСЗ», але плану санації ще немає - прим.ред.), яке невідомо чим закінчиться.

Але, як вважає 1-й заступник голови РВ ФДМУ по Миколаївській області Любов Очкурова, є шанс продати держпакет акцій у разі, якщо зміниться підхід до оцінки пакета акцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар