Шукати в цьому блозі

середу, 8 квітня 2015 р.

Найбільше шкіряне підприємство України - ПАТ "ВОЗКО" - має намір ліквідуватися

Найбільше підприємство шкіряної галузі України ПАТ "ВОЗКО" (Воскресенський шкіряний завод, Миколаївська обл.) має намір ліквідуватися

Відповідно до опублікованого в пресі оголошенню, питання про ліквідацію ПАТ додатково внесене до порядку денного позачергових зборів акціонерів 11 квітня.


До порядку денного зборів також внесені питання призначення ліквідаційної комісії та її голови, затвердження термінів ліквідації, а також про порядок і строки пред'явлення кредиторами своїх вимог.

На підприємстві агентству "Інтерфакс-Україна" відзначили, що, коментарі щодо цього рішення будуть надані після зборів акціонерів, у тому числі і відповідь на питання, чи планується створення якого-небудь іншого юрособи.

У той же час в керівництві компанії підкреслили, що ситуація в галузі та на підприємстві в 2014 році істотно погіршилася, в тому числі через падіння попиту на кожевенную продукцію на тлі складної економічної та політичної ситуації в Україні. Крім того, компанія оцінює майже в 40% частку втрат сировини для виробництва шкіри через анексії Криму та військових дій на сході країни.

Вознесенський шкіряний завод, побудований італійською фірмою COGOLO і введений в експлуатацію в 1978 році, згідно з його фінзвіту за 2013 рік, є лідером серед вітчизняних виробників цієї продукції. Його частка в натуральному вираженні серед підприємств шкіряної галузі України в 2013 році склала 69% проти 53,4% роком раніше, частка експорту в загальному обсязі продажів - 39,5% проти 30,5%.

Підприємство виробляє шкіру усіх видів, у тому числі для виробництва взуття і шкіргалантереї, шкіри для виробництва меблів і для оббивки салонів автомобілів.

Згідно з даними НКЦБФР, станом на четвертий квартал 2014 10,9528% акцій ПАТ володіє член спостережної ради (раніше - почесний президент ПАТ) Сергій Кернер, а 60,9671% належить компанії Fortavia Limited (Кіпр).

У 2013 році чистий дохід ПАТ "ВОЗКО" склав 205 330 000 грн, незначно збільшившись порівняно з 2012 роком, чистий прибуток також виріс незначно - до 0,38 млн грн.

Згідно з реєстром судових рішень, Господарський суд Миколаївської області 19 лютого 2015 прийняв рішення стягнути з ПАТ "ВОЗКО" 370200000 грн на користь ТОВ "ДПП" хімматеріалів "(Київ), яке подало позов у ​​зв'язку з невиконанням шкіряним заводом умов договору за користування невиключної ліцензією в частині оплати ліцензійних платежів за використання "ноу-хау". У той же час "ВОЗКО" суму позову не визнає.

Немає коментарів:

Дописати коментар