Шукати в цьому блозі

суботу, 27 червня 2015 р.

Миколаївський завод поставить озброєння на катера «Гюрза-М» для ВМСУ

Військово-морські сили України до кінця 2015 року отримають два малих артилерійських бронекатера проекту 58155 «Гюрза-М», які зараз виготовляються на ПАТ «Завод «Ленінська кузня» (Київ), повідомляє BSNews з посиланням на заступника міністра оборони Юрія Гусєва.


За словами Гусєва, 19 червня 2015 відвідав завод для перевірки темпів будівництва катерів, бронекатера будуть дислокуватися в одному з військових портів Чорного моря.
Голова правління «Ленінської кузні» Валерій Шандра зазначив, що в 2016 році завод збільшить кількість випущених катерів, оскільки Міноборони припускає збільшити замовлення.

Командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук зазначив, що малі броньовані артилерійські катери «Гюрза» - перспективний проект, і до кінця 2020 їх повинно бути у складі ВМС 18 одиниць. За його словами, з підприємством досягнуто домовленості про їх подальше технічне обслуговування, модернізацію та нарощування бойоздатності.

Бронекатер «Гюрза-М» має повну водотоннажність 50,7 тонни, довжину 23 м, ширину 4,8 м і осадку 1 м. Максимальна швидкість ходу - до 28 вузлів, дальність плавання економічним ходом - 700 миль, автономність - 5 діб. Екіпаж - п'ять осіб, у тому числі один офіцер.

Озброєння катери складають два дистанційно керованих морських бойових модуля БМ-5М.01 виробництва ДП «Миколаївський ремонтно-механічний завод», що представляють собою варіант бойового модуля БМ-3 «Штурм» для бронетехніки. Кожен модуль включає 30-мм автоматичну гармату ЗТМ1, 40-мм автоматичний гранатомет УАГ-40 і кулемет КТ-7.62, а також дві ПТРК «Бар'єр» з лазерною системою наведення. Катер оснащений оптико-електронною системою управління вогнем і має комплект переносного ЗРК.

Бронекатер проекту 58155 («Гюрза-М») розроблений підприємством «Казений дослідно-проектний центр кораблебудування» (Миколаїв) і є подальшим розвитком катерів проекту 58150 («Гюрза»), дві одиниці кяких були збудовані «Ленинською кузнею» у 2004 році для прикордонної служби Узбекістану.

Дані бронекатера призначені для несення бойової вахти на прикордонних річках, озерах, а також у прибережній морській зоні. У перелік завдань бронекатерів входить: патрулювання, охорона водних рубежів, боротьба з малорозмірними судами супротивника, захист берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічних об'єктів і споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання, а також сприяння у питаннях розвідки, доставки та постачання. При необхідності катер здатний атакувати і такі об'єкти як бункери, будівлі, мости, автотранспорт, легкоозброєні бойові машини.

Немає коментарів:

Дописати коментар