Шукати в цьому блозі

неділя, 25 грудня 2022 р.

Sandora повернулася в українські супермаркети: виробництво з Миколаївщини перевели до Румунії та Польщі

В українських магазинах відновилися продажі соків Sandora, які компанія PepsiCo до повномасштабного російського вторгнення виробляла на своєму заводі в Миколаєві.

«Наразі соки та нектари Сандора апельсиновий, яблучний, банановий, мультифруктовий тимчасово виробляються в Румунії та Польщі», — повідомила НВ Бізнес, Аліна Матківська, керівник відділу корпоративних комунікацій PepsiCo в Україні.

Чому компанія була змушена так зробити? Співрозмовник НВ Бізнес у керівництві Миколаївської області на умовах анонімності розповів, що виробничі потужності ТОВ Сандора зазнали суттєвих пошкоджень під час обстрілів міста російськими загарбниками.

«Два заводи компанії, які знаходяться в Миколаївській області і виробляли до війни соки, напої та снеки, й дотепер не працюють через необхідність проведення відновлювальних робіт та високі безпекові ризики для співробітників», — каже Аліна Матківська.

Через це компанія переорієнтувалася на поставки продукції компанії з сусідніх країн, забезпечивши присутність широкого асортименту на полицях магазинів. «Водночас ми працюємо над відновленням виробництва нашої сокової продукції в Україні вже найближчим часом», — запевнила представниця PepsiCo в Україні.

Вона також нагадала, що на початку повномасштабного вторгнення з метою убезпечити співробітників компанії, PepsiCo в Україні зупинила роботу своїх виробничих комплексів. «У квітні ми відновили виробництво молочної продукції й дитячого харчування на заводі у Київській області, яке, окрім всього, забезпечує роботою українських фермерів — за цей рік на ньому було перероблено 44 тисячі тон молока», — розповіла Аліна Матківська.

Також компанія надавала гуманітарну допомогу. «Зокрема, ми допомагали миколаївцям подолати кризу, пов’язану з нестачею питної води — безкоштовно передали близько 4 млн. літрів води і встановили потужну водоочисну установку в „Миколаївському обласному центрі онкології“, допомагали з поставками необхідного медичного обладнання місцевим лікарням», — каже Аліна Матківська. З початку року компанія передала 1300 тон продуктів на благодійність, 80% з яких молочні продукти і дитяче харчування.

PepsiСo — один з найбільших в Україні виробників продуктів харчування та напоїв. Компанія займає провідні позиції на ринку соків і сокової продукції, де представлена брендами Sandora та Садочок. До портфелю компанії входять також газовані напої Pepsi, 7UP, Mirinda, холодний чай Lipton Ice Tea, мінеральна вода Аква Мінерале. На ринку снеків компанія представлена брендами Lay’s, Хрусteam, Cheetos.

PepsiCo в Україні також виробляє молочну продукцію під брендами Чудо, Слов’яночка, Марійка (раніше Машенька) та дитяче харчування Агуня (раніше Агуша).

Немає коментарів:

Дописати коментар