Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Морський термінал "Ніка- Тера" (Миколаїв) ввів в експлуатацію новий участок з перевантаження карбаміду вартістю $10,2 млн.

Морський термінал "Ніка- Тера" (м.Миколаїв) ввів в експлуатацію нову ділянку з перевантаження карбаміду. Про це повідомив голова компанії Олександр Гайда.

Перше судно з карбамідом Ocean Spirit було відвантажено в червні поточного року в рамках проведення робочих випробувань технологічного обладнання та пуско -налагоджувальних робіт. Після цього всі виявлені за проектом зауваження були усунені, і у вересні 2013 року ділянка виведений на проектну потужність.




Нова ділянка з перевантаження карбаміду є розширенням раніше існуючого комплексу з перевантаження мінеральних добрив. Він технологічно ув'язується з раніше діяла схемою перевантаження.

Згідно з проектом, ділянка включає в себе універсальний склад підлогового зберігання обсягом одноразового зберігання близько 50 тис. тонн, двухпутную станцію розвантаження вагонів, систему транспортних галерей подачі вантажу зі станції розвантаження вагонів в склад, розвантаження складу та доставки вантажу на судно, інфраструктуру порту для обслуговування даного комплексу.

"Запуск додаткових потужностей дозволить порту збільшити річний вантажообіг мінеральних добрив до 5,7 млн тонн, що дозволить збільшити надходження до бюджетів більш, ніж на 5,5 млн гривень на рік, без урахування нарахувань на заробітну плату", - цитується в повідомленні Гайда.

Інвестиції в реалізацію проекту склали $10,2 млн.

Справка: ТОВ "Морський спеціалізований порт "Ніка-Тера" від 2011 року входить до австрійскої групи Group DF (належить Дмітрію Фірташу).
Переробляє переважно мінеральні добрива, зернові вантажи, насипні (вугілля, фосфорити, сірка) та наливні вантажі.
За результатами 2012 року вантажообіг порту склав 3,9 млн.тонн.

Немає коментарів:

Дописати коментар