Шукати в цьому блозі

понеділок, 11 серпня 2014 р.

Гонконгська компанія хоче побудувати зерновий термінал в Миколаївському порту

Планується будівництво елеватора ємністю одноразового зберігання 120 тис. тонн і перевалочного комплексу, розрахованого на перевалку 2,5 млн тонн зерна на рік.
Noble Group Limited (Гонконг) отримала контроль над ТОВ "Дунайська судоходно-стивідорна компанія" (ДССК, Миколаїв). 70% частку компанії купила входить до гонконгську групу Noble Jade BV. 

Сума операції склала приблизно 21,7 млн ​​доларів.

Як повідомляє Noble Group в своєму прес-релізі, ДССК володіє земельною ділянкою та перевалочними потужностями в морському порту Миколаєва, які можуть бути використані для перевантаження сільськогосподарських товарів.

Це придбання стане першим етапом у створенні бази, яка забезпечить групі до 3 млн тонн обсягу перевалки зернових та олійних культур на рік, - утвеждает Noble Group.
Відзначається, що покупка спрямована на подальший розвиток Дунайської судоходно-стивідорної компанії і була профінансована грошовими коштами за рахунок власних ресурсів гонконгської групи.

Як уточнило порталу ЦТС джерело на ринку, у ДССК в Миколаївському порту ділянку з 200-метровим причалом, здатним приймати судна з осадкою 10,5 метрів, до нього підведена залізнична гілка. Сучасні перевалочні потужності ще належить створити.

Планується будівництво елеватора ємністю одноразового зберігання 120 тис. Тонн і перевалочного комплексу, розрахованого на перевалку 2,5 млн тонн зерна на рік. ДССК також може провести часткове днопоглиблення в прилеглих до ділянки водах.


Нагадаємо, в 2012 році Noble Group купила компанію "Белгравія" з власним елеваторним комплексом в Дніпропетровській області. Крім того, за даними ЗМІ, гонконгська група контролює в Україні Новоолексіївський елеватор в Херсонській області та олієжирову компанію "Сателіт" в Маріуполі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар