Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Суд затвердив вимоги кредиторів ЧСЗ на 1 млрд грн

Господарчий суд Миколаївської області затвердив реєстр вимог кредиторів Чорноморського суднобудівного заводу на загальну суму 1,024 млрд гривень. Відпоідне визначення виніс суд 7 серпня у рамках провадження про банкрутство ЧСЗ.


Суд визнав найбільшими кредиторами заводу криворіжські компанії «Селект» ( 291 млн гривень) і «Консалтинг-Гамма» (219 млн гривень), а також ряд компаній і банків, пов"язаних зі «Смарт-холдингом», який контролює ЧСЗ.

Також, серед великих кредиторів суд визнав підконтрольні «Смарт-холдингу» Херсонський суднобудівний завод (88 млн грн), Балаклавське РУ (14 млн грн), Юнекс-банк (64 млн грн), «Смарт-Меритайм Груп» (5 млн грн).

До реєстру включені також зобов"язання ЧСЗ перед приналежним до «Смарту» банком Форум» (16 млн грн.), який зараз ліквідується за рішенням Нацбанку України, і суднобудівним заводом «Океан» (33 млн грн), на якому «Смарту» закріпитися не вдалося і банкрутства якого добивалася вказана вище «Консалтинг-Гамма». Ця компанія, яка разом зі «Смартом» свого часу була співвласником заводу «Запорожнерудпром», стала найбільшим кредитором «Океану» завдяки продажу йому інвестсертифікатів на 1,5 млрд грн.

Згідно з держреєстром, у найбільших кредиторів ЧСЗ — «Селекта» і «Консалтинг-Гамма» — є також спільний власник: кипрська компанія «Джурайніа Комершіал Лімитед».

У відповідності з визначенням суду, Черноморський суднобудівний завод також заборгував значні значні суми податковим органам (41 млн грн), Пенсійному фонду (67 млн грн) і власним працівникам (5 млн грн).

Серед великих кредиторів також петербурзське ТОВ «Конкорд Менеджмент і Консалтинг», борг перед яким у розмірі понад 146 млн грн. зформувався за рахунок штрафу по невиконаному контракту на будівництво, втім, його вимоги віднесені до шостої черги.

У той же час суд відмовився визнавати борг ЧСЗ перед сільськогосподарським підприємством «Нібулон» на 17,1 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар