Шукати в цьому блозі

суботу, 6 вересня 2014 р.

"ЛНК" підтвердив намір будувати біоелектростанцію на полігоні ТПВ у Миколаєві

Голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков, мер Миколаєва Юрій Гранатуров і директор ТОВ «ЛНК» Володимир Баннов 19 серпня підписали меморандум щодо будівництва  біоелектростанції.

Проект передбачає будівництво біоелектростанції для збирання газів і виробництва електроенергії на міському полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) біля Великої Кореніхи (територія Веснянської сільради Миколаївського района). Для цього там буде виділено 0,08 гектарів землі в оренду на 25 років.

Загальна ціна проекту - близько 5 млн.євро.


За словами директора ТОВ "ЛНК" Володимира Баннова, устаткування потужністю 1063 кВт дозволить на рік отримувати до 8 млн. кВт/час електроенергії, що зможе забезпечити світлом 350 будинків. Проект здійснюється в рамках Кіотського протоколу щодо скорочення викидів метану.

У свою чергу Вадим Меріков зазаначив, що в області є ще полігони ТПВ, де «ЛНК» також могла би збудувати біоелектростанції, зокрема у Первомайську, Вознесенську і  Южноукраїнську. Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров нагадав, що ще у 2012 році виконком міської ради прийняв рішення про укладання угоди між КП «Миколаїівкоммунтранс» і ТОВ «ЛНК» про співробітництво щодо дегазації полігону твердих  відходів, будівництво такого заводу внесено в інвестиційний паспорт міста.

Справка: компанія «ЛНК» один з лідерів в Україні по дегазації полігонів твердих побутових відходів і працює з 2009 року. За цей час компанія встигла збудувати три подібних установки, які виробили і пставили у мережу 13 млн кВТ/час електроенергії. ТОВ «ЛНК» — українська  компанія, якавикористовує американські інвестиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар