Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

У Миколаєві будуть маркувати російські товари

Депутати міської ради зобов'язали суб'єктів господарювання на території міста Миколаєва маркувати товари російського походження і рекомендували розміщувати їх на окремих полицях
Таке рішення прийняла сессія Миколаївської міської ради 11 вересня з третьої спроби і після довгих дебатів.


Рішення зобов’язує суб’єкти господарювання на території міста Миколаєва, які здійснюють оптову, роздрібну торгівельну діяльність у закладах торгівлі, розміщених в окремих будівлях, МАФах, приміщеннях і т.д., вжити заходи щодо спецального помітного маркування товарів россійського походження (товаром россійського походження вважається товар, вироблений, розфасований, зібраний або вирощений на территорії Россійської  Федерації, або товар, виробником якого є громадянин Россійської Федерації  або юридична особа, зареєстрована у РФ) з позначенням «Товари з Россійскої Федерації з нанесенням зображення флага РФ (з обособленим зображенням флага РФ на цінники товарів россійського походження розміром не менш, ніж 20х30 мм) і рекомендувати для розміщення на окремих полицях. Крім того, зобов’язати підприємців, які займаються торгівлею, зробити інформаційні стенди у торгівельних приміщеннях, де відбувається продаж товарів россійського походження, з надписом «Товари з Россійської Федерації».

- Кожен роздрібний покупець повинен мати для себе право визначитися, чи варто купувати продукцію вироблену на території, яка фінансує терористичні організації в Україні, - вважає  автор проекту рішення, депутат Олег Мудрак. 

Також на телеканалах міста транслюватимуть соціальні рекламні ролики про єдність країни для формування патріотизму.

Одним із пунктів рішення сесія міської ради рекомендує суб'єктам господарювання утриматися від торгівлі товарами російського виробництва.

А депутат Сергій Паливода запропонував «звільнені» товари направити в служби соцзахисту з подальшою передачею тим, хто цього потребує, наприклад, в дитячі будинки, притулки, інвалідам тощо.

Варто відзначити, що думки депутатів не були одностайними. Депутат міськради Олександр Горбачов заявив, що міська рада не має права диктувати бізнесу, на якій полиці що ставити. І запропонували замінити слово «зобов'язати» на «рекомендувати».

За це рішення проголосували 57 з 90 депутатів Миколаївської міської ради. 
- See more at: http://www.rtpp.com.ua/uk/news/2014/09/11/2/u-mykolayevi-budut-markuvaty-rosiyski-tovary.html

Немає коментарів:

Дописати коментар