Шукати в цьому блозі

четвер, 11 вересня 2014 р.

Миколаївський малий бізнес йде у виробництво

Питома вага реалізованої малим бізнесом Миколаївської області продукції в сфері матеріального виробництва виросла до 42%. 


Серед основних характеристик економічного розвитку підприємницького сектору є його галузеве спрямування. Слід зазначити, що упродовж останніх  років спостерігається позитивна тенденція щодо збільшення впливу підприємств виробничої направленості на загальні результати діяльності малого бізнесу.

Зокрема, питома вага реалізованої продукції (робіт, послуг) підприємств сфери матеріального виробництва у 2013 році склала 42% проти 37% у 2012. При цьому, зросла частка усіх її складових, а найбільш суттєво промисловості – з 9% до 12%. Частка продукції сільського господарства підвищилась  з 20% до 21%, будівництва  – з 8% до 9%. 

По Україні питома вага реалізованої продукції підприємств сфери матеріального виробництва помітно менша і  не перевищує 26%.

Що стосується невиробничого сектору економіки регіону, то домінуючими за внеском в загальнообласний обсяг реалізації залишаються підприємства торгівлі, хоча їх частка скоротилася – з 54% у 2012 році до 44% у 2013 (по Україні – з 53% до 51%). Значно менші частки належать транспорту та складському господарству (5%), операціям з нерухомим майном (3%).

Внесок решти видів економічної діяльності залишається незначним і не перевищує 1%.
- See more at: http://www.rtpp.com.ua/uk/news/2014/09/11/2/mykolayivskyy-malyy-biznes-yde-u-vyrobnyctvo.html

Немає коментарів:

Дописати коментар