Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 27 грудня 2013 р.

«Дельта-лоцман» ввів в експлуатацію новий катер

Філія «Дельта- лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України » ввів в експлуатацію новий лоцманський катер «Лоцман Ємельянов».  
Судно побудоване на суднобудівному підприємстві ПАТ «Приморець» (Феодосія) і є останнім з трьох катерів проекту ЛК 1500 (заводський № 503), побудованих на замовлення підприємства «Дельта- лоцман» - повідомляє прес-служба підприємства.

Перші 2 судна були введені в експлуатацію в травні 2012 та січні 2013 року.

Лоцманський катер «Лоцман Ємельянов» відповідає всім чинним міжнародним стандартам, нормам і правилам, побудований під наглядом Регістру судноплавства України.

«Основне завдання лоцманських катерів - це забезпечення безпечної висадки та зняття лоцманів при здійсненні лоцманської проводки суден. Тому технічним завданням на будівництво катерів даної серії було передбачено додаткове технічне оснащення судів: обігрів палуби і лєєрного огорожі для зручності роботи в зимовий період в умовах обмерзання , встановлені два майданчики для висадки лоцманів, обігріваються і штормові леєри», - зазначив начальник служби флоту філії«Дельта- Лоцман»Дмитро Рудявскій.

Судно має льодовий клас Л30, що дозволяє виконувати роботи в дрібнобитому льоду до 30 см. Крім того, для зручності маневрування катер оснащений носовою підрулюючим пристроєм. Мінімальний склад екіпажу - 2 людини. Основні характеристики л/к «Лоцман Ємельянов» згідно класифікаційного свідоцтва:
- Довжина, м: 15.22 ;
- Ширина, м: 4.57 ;
- Висота борту, м: 2.70 ;
- Дедвейт, т: 3.02 ;
- Швидкість, вузлів: 14 ;
- Матеріал корпусу: алюмінієво -магнієвий сплав 5083 .


Свою назву катер отримав на честь лоцмана Віктора Дмитровича Ємельянова, який розпочав трудовий шлях на посаді лоцмана з 1946 року і став одним із засновників Єдиної морської лоцманської служби (ЄМЛС).

Немає коментарів:

Дописати коментар