Шукати в цьому блозі

середу, 25 грудня 2013 р.

Миколаївський «Океан» і данська Vestas реалізували пілотний проект по збірці вітрогенераторних установок

ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» в кооперації з одним з найбільших в світі виробників вітрогенераторів компанією Vestas Wind Systems A/S (Данія) здійснили спільний пілотний проект з перевантаження і збірці компонентів вітрогенераторних установок на потужностях миколаївського підприємства. 
В рамках виконання проекту на заводі були розвантажені і зібрані компоненти 7 комплектів вітрогенераторів (ВГ) одиничної встановленою потужністю 3 МВт , які в подальшому будуть встановлені на одній з вітроелектростанцій в південному регіоні України. Збірка всіх комплектів пройшла успішно і в обумовлені терміни. Зібрані компоненти ВГ були сертифіковані Торгово-промисловою палатою України і схвалені для отримання « зеленого» тарифу.
Для реалізації контракту Vestas передала заводу «Океан» відповідні технології по збірці гондол ВГ. Як зазначив віце -президент заводу Євген Музикус: «За підсумками експертизи представників датської компанії рівень і умови виробництва на «Океані» були визнані придатними для подальшої співпраці і, зокрема, налагодження виробництва повного циклу окремих компонентів вітрогенераторних установок, у тому числі і веж ВГ».

Вигідне географічне розташування заводу «Океан», а також технічна можливість прийому і відвантаження великогабаритних та особливо важких компонентів ВГ, дозволяє компанії Vestas успішно вирішувати ряд логістичних завдань. У грудні 2013 триває відвантаження зібраних компонентів ВГ на будівельний майданчик клієнта Vestas в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар