Шукати в цьому блозі

середа, 12 лютого 2014 р.

Чорноморський суднобудівний завод будуватиме траулери для росіян

ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (Миколаїв) підписав протокол намірів з далекосхідної компанією російським ВАТ «Преображенська база тралового флоту» на будівництво серії повнокомплектних рибопромислових суден, повідомляє прес -служба компанії.

Судна будуть призначені для промислу риби донним і різноглибинний траленням з необмеженим районом плавання.

Кількість судів та інші умови співпраці будуть закріплені окремими контрактними угодами.

Поміж тим, в ході переговорів, сторони намітили кроки з ініціювання прийняття в Україні і в Російській Федерації пакету відповідних законів і міжнародних угод для поліпшення умов роботи при виконанні контрактів на будівництво рибопромислового флоту.

«Ми раді відновленню співпраці з давнім партнером. Підписання протоколу, що дає можливість вийти нашому підприємству на серію траулерів - результат переговорного процесу урядових органів двох країн. Без активної підтримки українського Кабінету міністрів і безпосередньо Міністерства промислової політики це було б просто неможливо», - прокоментував підписання протоколу намірів генеральний директор ЧСЗ Валерій Калашников.

«Успішна робота на промислі траулерів « Бухта Преображення» і «Генерал Трошев», що зійшли зі стапелів миколаївського Чорноморського суднобудівного заводу, схилила наш вибір на користь українських суднобудівників. Так, траулер «Генерал Трошев», побудований на ЧСЗ, експлуатується з березня 2012 р. У стислі терміни траулер вийшов на планові показники. Зараз траулер працює на повну потужність, добуваючи близько 200 тонн риби на добу», - зазначив генеральний директор ВАТ« Преображенська база тралового флоту» Сергій Єремєєв.

Раніше в 2000 і в 2012 роках ЧСЗ побудував для ПБТФ два великих морозильних траулера (проект 1288 ) - «Бухта Преображення» і «Генерал Трошев».

Немає коментарів:

Дописати коментар