Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 25 липня 2014 р.

Питання будівництва 4-го енергоблоку Південно-Української АЕС знову актуальне

З нагоди свого 100-денного перебування на посаді генерального директора ВП «Південно-Українська АЕС» Володимир Лісніченко зустрівся з відомчими ЗМІ.

Підводячи підсумок перших ста днів, Володимир Анатолійович, в першу чергу, окреслив пріоритети діяльності атомної станції, серед яких безпечна і надійна експлуатація обладнання, виконання заходів з продовження терміну служби енергоблоку № 2, капітальне будівництво об'єктів енергокомплексу, а також вручення атомникам ключів від нових квартир. Особливо актуальний сьогодні, на думку генерального директора підприємства, процес модернізації фізичного захисту АЕС.

Контрольованим питанням керівник вважає фінансування заходів з продовження терміну експлуатації другого енергоблоку: «Питання фінансування у нас практично вирішене. Роботи 2014 року і закупівля обладнання 2015-го грошима забезпечені повністю. Завдяки пильній увазі президента НАЕК «Енергоатом» та представників Державної інспекції ядерного регулювання України до нашому майданчику, загальними зусиллями ця проблема вирішена. На сьогодні залишаються поточні моменти, які не дозволяють реалізувати виділені фінанси до кінця року, але, сподіваюся, і вони будуть врегульовані».



Важливим для ПУАЕС Володимир Лісніченко вважає реконструкцію системи технічного водопостачання і актуалізацію питання будівництва четвертого енергоблоку. Про це йшлося на останній зустрічі президента НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського та першого заступника глави ДІЯРУ - Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Михайла Гашева з керівництвом атомної станції. У ході візиту була оглянута майданчик передбачуваного будівництва. Южно-Українська АЕС в питанні будівництва нового блоку розглядається сьогодні як одна з найперспективніших майданчиків енергокомпанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар