Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 27 травня 2016 р.

За січень-квітень Миколаївська область заплатила 3,1 млрд.грн. податків

За чотири місяці 2016 року органами ДФС у Миколаївській області, з урахуванням митних платежів, до бюджетів усіх рівнів мобілізовано понад 3,1 млрд.грн., у т.ч. до державного бюджету - понад 2 млрд. гривень, повідомляє прес-служба відомства.


Місцеві бюджети Миколаївщини протягом січня-квітня 2016 року одержали майже 1,1 млрд. грн., що на 363 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2015 року, тим самим досягнуто рівень надходження платежів першого півріччя 2015 року.

Вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи з фізичних осіб, якого за чотири місяці 2016 року надійшло 633,3 млн.грн., що на 224,6 млн.грн. більше аналогічного періоду 2015 року.

Надходження з плати за землю складають 149 млн.грн .; єдиного податку - 127,2 млн. грн .; акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами - майже 80 млн. грн .; податку на прибуток - 25,4 млн. грн .; податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - 14,2 млн. грн .; екологічного податку - 6,7 млн. гривень.

За словами в.о. начальника Головного управління ДФС у Миколаївській області Ігоря Кузьміна, такої позитивної динаміки надходження коштів до місцевих бюджетів вдалося досягти завдяки складеному співпраці органів ДФС у Миколаївській області з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також створення сприятливих умов для проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 року адже наповнення місцевих бюджетів від задекларованих доходів громадян є запорукою реалізації соціальних програм.

Також, позитивно впливають на наповнення місцевих бюджетів зміни до Податкового кодексу України, які введені з 1 січня 2016 року, зокрема, зміна ставки акцизного податку з реалізації пального суб'єктами господарювання з роздрібної торгівлі, встановлення ставки єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на рівні 22 проц. для всіх платників ЄСВ та встановлення єдиної базової ставки в розмірі 18 відсотків з податку на доходи з фізичних осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар