Шукати в цьому блозі

суботу, 21 травня 2016 р.

Китайська Cofco вклала $75 млн. у миколаївський зерновий термінал

ТОВ "Дунайська судоходно-стивідорна компанія", що входить в українську групу компаній Cofco Agri, відкрила в Миколаївському морському порту новий комплекс по завантаженню зернових і олійних культур.


Як повідомляється в прес-релізі компанії, термінал, потужністю 2 млн т продукції на рік, відкрили на базі причалів №1 і 2 Миколаївського морського порту.

"Китайська державна корпорація інвестувала в реалізацію проекту $75 млн. Будівництво тривало 20 місяців - з серпня 2014 року по квітень 2016 року", - пишеться в повідомленні.

Відзначається, що комплекс обладнано двома зерносховищами, які складаються з силосів загальним обсягом 120 тис.т і 4 силосів обсягом понад 1,5 тис.т відповідно. У терміналі є станції для розвантаження автомобілів 92 стрічки) і залізничного транспорту (2 стрічки на 8 вагонів), які можуть прийняти до 10 тис.т продукції за добу.

До складу терміналу входять зерносушарка і зерноочистка потужністю 50 т за годину, суднопогрузочная машина потужністю 1 тис.т за годину та швидкістю завантаження до 20 тис.т за добу, а також лабораторія для перевірки якості зерна, ваги і пробовідбірники.

Крім цього для зручності використання терміналу, проклали автодороги і майданчики для транспорту в порту.

"Завдяки китайським інвестиціям, використанню сучасного західного обладнання та роботі фахівців-будівельників Cofco Agri побудувала в Україні приклад надсучасного комплексу з перевалки сільгосппродукції, який відповідає найвищим стандартам якості, екологічного контролю та безпеки праці", - прокоментував головний виконавчий директор групи компаній Cofco Agri в Україні Володимир Осадчук.

За його словами, в результаті будівництва даного терміналу, в Миколаєві створили 150 нових робочих місць.

Довідка. Головним акціонером групи компаній Cofco Agri є державна китайська компанія і міжнародний зернотрейдер Cofco Corporation.

Cofco Agri спеціалізується на торгівлі та переробці сільгосппродукції. У 2015 році обсяг продажів компанії склав $ 16,9 млрд, а глобальний товарообіг - 47 млн ​​т продукції.

Також Cofco Agri - основна міжнародна платформа Cofco для закупівлі і торгових операцій, переробки та дистрибуції сільгосппродукції.

Cofco Agri в Україні представлена ​​восьми підприємствами, зокрема елеваторами, олійно-екстракційним заводом і експортним зерновим терміналом. У 2015 році експорт компанії склав 2,4 млн т, з яких більше 1 млн т надійшло в Китай.

Чисельність штату в Україні перевищує 500 осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар