Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

На виноградниках компанії «Коблево» завершено збирання врожаю і перероблено понад 15 тисяч тонн винограду. При цьому збережені першокласні характеристики ягід.

Такому незвичайному врожаю сприяла, у тому числі, і сприятлива погода, яка складалася на півдні Миколаївської області протягом всього року.

Втім, цей рік став вдалим далеко не для всіх виноробних регіонів. Так, у Криму збір винограду був дещо ускладнений через осінніх злив . А у Франції , зокрема у Бордо , урожай червоних сортів скоротився на 20 % у порівнянні з 2012 - м через холодну весну і літніх гроз із градом.

У той же час саме в Коблево , на узбережжі Тилігульського лиману , сніжна зима , пізня , але тепла весна і сонячне літо дозволили виростити рекордний і одночасно високоякісний урожай .

Рекордсменами 2013 року по врожайності та органолептичними показниками стали сорти винограду Шардоне і Каберне , з яких будуть вироблені сортові вина ТМ KOBLEVO Select «Шардоне» і «Каберне».

«Такий урожай для нас - велика подія. У цьому році в зборі брали участь понад 500 кваліфікованих працівників . Для елітних сортових вин ягоди збирали вручну , а для вин , технологія виробництва яких передбачає більш тривалий контакт шкірки і соку , - французькими комбайнами» , - розповіла Віра Козлівська, голова правління ПАТ «Коблево».

Всього в Коблево культивується близько 20 -ти європейських і кращих українських сортів винограду. При виробництві вин використовуються передові європейські технології , а в модернізацію виробництва підприємства тільки за останній рік було інвестовано близько 20 млн гривень. Більше того, ось вже впродовж декількох років винороби підприємства успішно співпрацюють з провідними італійськими консультантами компанії Enofly . Зокрема, засновник Enofly, енолог міжнародного рівня П'єрджорджіо Берта ( Piergiorgio Berta), особисто бере участь у всіх ключових етапах виробництва вин.

«Терруар виноградників Коблево - м'який клімат , близькість моря і оптимальна кількість сонячних днів у році - дозволяє отримувати ідеальний виноград. А саме підприємство обладнане згідно найпрогресивнішим європейським тенденціям. Завдяки цьому підприємство виробляє вина європейського рівня , які можуть скласти гідну конкуренцію міжнародним винним брендам», - зазначив П'єрджорджіо Берта 

Немає коментарів:

Дописати коментар