Шукати в цьому блозі

понеділок, 18 листопада 2013 р.

Миколаївська мерія розробила проект індустріального парку

Інвестиційний проект «Індустріальний парк «Миколаїв» було презентовано на спільному засіданні міського комітету з економічних реформ та координаційної ради з питань створення сприятливого інвестиційного клімату в Миколаєві 13 листопада. Проект разрахований на земельну ділянку площею 180 га у районі Промзона-ІІ.

Як повідомила начальник управління економіки та інвестицій Миколаївського міськвиконкому Тетяна Шуліченко, в 2011 році в рамках проекту «ЛІНК» Агентства США з міжнародної допомоги USAID Миколаїв взяв участь у конкурсному відборі земельних ділянок, які мають найбільший потенціал для їх освоєння під індустріальні та логістичні парки.

В результаті запропонований земельна ділянка Миколаєва пройшов конкурсний відбір і група чеських експертів розробила концептуальний дизайн індустріального парку на території ІІ-ої Промзони .

Експертами запропоновано чотири фази розвитку проекту. На першій фазі експерти рекомендують в індустріальному парку площею майже 26 га розміщувати промислові та комерційні потужності.

У ході наступної фази індустріальний парк радять розширити на 81,7 га . На цьому етапі найкраще, на думку експертів, розвивати проект за допомогою виробничих і дослідницьких інвестицій, що передбачає вкладення коштів у виробництво з доданою вартістю.

Фаза № 3 повинна додати ще майже 55 га до площі індустріального парку. В її ході рекомендується розвивати логістичну і складську діяльність , деревообробку і т.д.

У цілому під індустріальний парк планується виділити земельну ділянку площею 180 га .


Як зазначила Тетяна Шуліченко, відповідно до вітчизняного законодавства для створення повноцінного індустріального парку необхідно пройти 7 кроків. Миколаївський проект робить свої перші кроки, які припускають вибір території і підготовку концепції індустріального парку.

Немає коментарів:

Дописати коментар