Шукати в цьому блозі

четвер, 5 червня 2014 р.

Обсяг оптової торгівлі в Миколаївській області в 2013 р. виріс на 2 млрд.грн.

 Підприємствами Миколаївської області за рік реалізовано товарів оптом на 18,1 млрд.грн. проти 16,6 млрд.грн. в 2012р.
У сегменті оптового товарообігу основну частину традиційно займали непродовольчі товари, питома вага яких склала 77,9 %, а обсяг продажів - 14,1 млрд.грн.


У торгівлі непродовольчими товарами вагомими були обсяги реалізації зернових культур, насіння  ріпаку, кунжуту і соняшнику - 8,9 млрд.грн. (63 % від загальної реалізації цих товарів), енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти - 0,9 млрд.грн. (6,7 %).

З продовольчих товарів, яких продано на 4 млрд.грн., найбільш активно здійснювалася торгівля молочними продуктами, маслом і сирами, пивом, шоколадом та кондитерськими цукровими виробами, водою мінеральної та напоями безалкогольними, соками фруктовими та овочевими, м'ясом та м'ясними продуктами, сумарна питома вага яких склала дві третини загальної реалізації продовольчих товарів.


Продукція українських виробників продовжує переважати в оптовій торгівлі - 88 %. За рахунок вітчизняних виробників формується оптовий ринок добрив і з'єднань азотних, проводів та кабелів, фарб і лаків, заліза, чавуну, сталі та феросплавів, продукції сільського господарства (соняшник, кукурудзи, пшениці). Так, питома вага вітчизняних непродовольчих товарів склала 91,7 %, продовольчих - 75,3 %.

Немає коментарів:

Дописати коментар