Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 жовтня 2015 р.

«Полвакс-Україна» реалізує енергозберігаючий проект у Миколаєві

Польська компанія «Полвакс-Україна» запустила першу лінію в рамках енергозберігаючого проекту заводу піролізної переробки твердих побутових відходів та мулових осадів.

Про це заявив віце-президент Асоціації приватних інвесторів України Ігор Тютюшкін.

Завод окупить себе за 2,5 року і буде виробляти електрику за «зеленим тарифом».
Власник проекту - компанія «Полвакс-Україна» (Польща), але по закінченню терміну договору державно-приватного партнерства завод повертається до української власність.

«Цей завод вирішує одночасно дві соціальні завдання: утилізацію відходів, на розміщення яких Україна поки не вистачає полігонів, та надає можливість отримувати дешевшу енергію для опалення», - зазначив керівник проекту ТОВ «Полвакс-Україна» Сергій Глинський.

Крім цього, в Україні сьогодні реалізуються ще ряд проектів у сфері енергетики із залученням іноземних інвестицій, на основі Меморандуму про розвиток державно-приватного партнерства: виробництво парової машини для вироблення електроенергії, проект з паливними комірками, виробництво мінерального лужного клею.

«Ми заявляємо про відбір учасників, українських міст і компаній, для залучення іноземних інвестицій при здійсненні енергозберігаючих проектів на основі українських розробок на принципах державно-приватного партнерства», - сказав Ігор Тютюшкін.

Немає коментарів:

Дописати коментар