Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 серпня 2015 р.

ArcelorMittal орендуватиме причали у порту Октябрьськ

"АрселорМіттал Кривий Ріг" і порт Октябрськ (м.Миколаїв) підписали меморандум про наміри розвитку інфраструктури порту.
За словами генерального директора компанії Парамжіта Калона намір взяти в оренду 2-3 причалу порту Октябрськ для перевалки власного вантажу.

"Майже 85% нашої продукції експортується - це близько 4-4,5 млн т. Ми вже маємо декілька терміналів у Миколаївському порту (Нікмет-темінала - прим.), але цих потужностей недостатньо для перевалки всього обсягу нашого вантажу. Цей меморандум дозволить нам збільшити свої потужності ", - зазначив генеральний директор компанії.
Через термінали в Жовтневому порту планується перевалювати 1-1,5 млн т вантажів на рік. Суму інвестицій та початок будівництва генеральний директор не уточнив.
За словами генерального директора порту Октябрськ Олександра Басюка, минулого року порт досяг паспортної потужності з перевалки, тому зацікавлений у розширенні потужностей. "Це дасть поштовх до розвитку порту на основі оренди і збільшення вантажної бази", - зазначив він.
Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський додав, що підписання меморандуму не означає, що компанії відразу будуть передані причали в оренду. За його словами, ФДМ проведе відкритий конкурс і свої заявки зможуть подати усі бажаючі.

Довідка:
ДП «Спеціалізований морський порт «Октябрьск» - заснована в 1992 році державна стивідорна компанія, спеціалізується на перевантаженні тарно-штучних вантажів, у тому числі що потребують спеціальних умов перевантаження і зберігання. Для здійснення вантажно-розвантажувальних робіт порт використовує 7 причалів, що належать філії «Октябрьск» ДП «Адміністрація морських портів України». Переробна потужність підприємства становить до 2,6 млн.тонн сухих вантажів на рік.
ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - найбільше підприємство гірничо-металургійного комплексу України, працює в складі міжнародної корпорації АрселорМіттал. Виробничі потужності підприємства розраховані на щорічний випуск більше 6 млн т прокату, близько 7 млн ​​т сталі і більше 6,7 млн ​​т чавуну. АрселорМіттал є світовим лідером металургії та гірничодобувної промисловості, виробником сталі №1 у світі і одним з найбільших іноземних інвесторів в Україні. Корпорація здійснює свою металургійну діяльність у більш ніж 20 країнах на чотирьох континентах. Близько 38% стали компанії виробляється в Америці, 46% - в Європі і 16% - в інших регіонах, серед яких Казахстан, Південна Африка і Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар