Шукати в цьому блозі

четвер, 27 серпня 2015 р.

Енергоатом хоче збільшити обсяг Олександрівського водосховища

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" заявляє про необхідність виділення 26,44 га землі із загальної площі (2650,85 га) Національного природного парку "Бузький Гард" (село Грушівка, Миколаївська область) для збільшення корисної ємності Олександрівського водосховища (Вознесенський район, Миколаївська область).

Про це йдеться в повідомленні компанії.
Згідно з повідомленням, виділення землі необхідно для підняття рівня водосховища до позначки 20,7 м, що, у свою чергу, дозволить досягти корисної ємності в 72,6 млн.куб.м. Із зазначеного обсягу 46,1млн.куб.м буде призначатися для водопостачання населення і народного господарства області.
У повідомленні наголошується, що на сьогоднішній день при позначці нормального підпірного рівня 16 м водосховище має корисну ємність в 20,95 млн.куб.м, з яких 13,8млн.куб.м використовується для водогосподарських потреб Миколаївської області.
"Згідно з даними ООН, в даний час існують два ключових виклику для людства - забезпечення водою і енергетичними ресурсами. Підняття рівня Олександрівського водосховища до проектної відмітки 20,7 м - в площині вирішення цих проблем. Насамперед, це дозволить вирішити питання водопостачання Миколаївщини", - заявив президент "Енергоатому" Юрій Недашковський в ході виїзної наради з питань будівництва Ташлицької гідроакумулюючої електростанції (ТГАЕС, Южноукраїнськ, Миколаївська область).
Він зазначив, що Олександрівське водосховище також відіграє важливу роль у роботі Південно-Української атомної електростанції (Южноукраїнськ, Миколаївська область).
"Через низьку охолоджуючої здатності ставка-охолоджувача АЕС ми влітку замість 3000 можемо видавати тільки 1 600 МВт. Тому в планах велика робота щодо вдосконалення системи техводопостачання", - сказав Недашковський.
Крім того, в повідомленні наголошується, що підвищення нормального підпірного рівня Олександрівського водоймища до позначки 20,7 м необхідно для реалізації проекту "Завершення будівництва Ташлицької ГАЕС".
Як повідомляло агентство, "Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Південно-Українську атомні електростанції, а також об'єднує Ташлицьку гідроакумулюючу електростанцію і Олександрівську гідроелектростанцію (всі три - Миколаївська область)

Немає коментарів:

Дописати коментар