Шукати в цьому блозі

неділю, 21 лютого 2016 р.

Нікморпорт і спецпорт «Октябрьск» виставляють на приватизацію

Фонд державного майна (ФДМ) України вніс до переліку об'єктів, які підлягають підготовці до продажу в 2016 році регіональними відділеннями фонду 13 державних стивідорних компаній, після їх виключення із закону "Про перелік об'єктів права держвласності, які не підлягають приватизації". Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням у виданні "Відомості приватизації", це стосується 13 держпідприємств: Маріупольський, Бердянський, Миколаївський, Іллічівський, Одеський, Ізмаїльський, Південний, Білгород-Дністровський, Ренійський, Усть-Дунайський, Херсонський і Скадовський морські торгові порти і ДП "Спеціалізований морський порт "Октябрськ".

Це ж стосується і ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" (УДП), а також Державного Чорноморсько-Азовського виробничо-експлуатаційного управління морських шляхів.

Крім цього, ФДМ має намір у 2016 році підготувати до продажу ДП "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування" та державне науково-виробниче підприємство "Електронмаш".

Нагадаємо, в листопаді Мінінфраструктури запропонувало залучити портових консультантів до проекту з технічного аудиту портів і акваторій, ринковому дослідженню вантажопотоків і підготовці  державних стівідоров до приватизації. Пізніше глава міністерства Андрій Пивоварський наполягав на якнайшвидшому вилучення цих ДП з переліку не підлягають приватизації, щоб залучити інвестиції в портову галузь.

Немає коментарів:

Дописати коментар