Шукати в цьому блозі

вівторок, 23 лютого 2016 р.

«Зоря» - «Машпроект» починає поставки обладнання для ВМС Індії

На державному підприємстві Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» - «Машпроект» відбувся запуск випробувань головного газотурбінного агрегату, призначеного для кораблів ВМС Індії.

Від  2016 року миколаївське підприємство починає поставку індійському замовнику модернізованих морських силових установок для серії кораблів оновленого проекту, які будуються на верфі в Мумбаї. Всього згідно з контрактом «Зоря» - «Машпроект» оснастить чотири корабля проекту в строк до 2019 року.

Установка готова до пред'явлення замовнику. Вона вперше оснащена мікропроцесорної системою управління, розробленої фахівцями ДП «Зоря» - «Машпроект» із застосуванням елементної бази виробництва компанії Woodward (США) - провідного світового виробника електронного устаткування для систем управління. Раніше використовувалася система управління релейного типу. У зв'язку з переходом на мікропроцесорну систему управління була також створена нова паливна система.

Для проведення випробувань агрегатів даної серії був модернізований випробувальний бокс - в ньому встановлено нове обладнання. Станція повністю імітує умови експлуатації на кораблі, в тому числі роботу гребного гвинта. З цією метою використовується гідротормоз розробки і виробництва «Зоря» - «Машпроект». При запуску випробувань були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Манодж Кумар Бхарти, 1-й заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Контракт на оснащення чотирьох нових кораблів індійських ВМС був підписаний в 2013 році. Це один з декількох проектів, які підприємство реалізує на замовлення індійської сторони.

Сторони пов'язують більше 20 років співпраці. 25 січня в Індії було підписано нову генеральну угоду між ДП «Зоря» - «Машпроект» і Міністерством оборони Республіки Індія. Угода визначає напрямки і принципи співпраці сторін на найближчі 10 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар