Шукати в цьому блозі

суботу, 27 лютого 2016 р.

Миколаївське бізнес-співтовариство дало відсіч спробам рейдерського захоплення Регіональної палати

17 лютого 2016 року відбулись загальні збори членів Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області.

Друге за останні півроку позачергові загальні збори стало вимушеною відповіддю бізнес-спільноти на чергову спробу захопити контроль над організацією за допомогою незаконних змін записи в держреєстрі руками приватного нотаріуса та спроби силового захоплення приміщень Палати молодчиками зі зброєю і у військовій екіпіровці.

Останній факт отримав жорстку оцінку як з боку губернатора області Вадима Мерікова на зустрічі з трудовим колективом РТПП, так і мера Миколаєва Олександра Сенкевича під час самих зборів.

У зборах взяли участь 125 з 177 членів РТПП Миколаївської області. Практично одноголосно було затверджено звіт про діяльність Палати за 2012-2015 рр. і Звіт Ревізійної комісії.

В ході обговорення звіту було висловлено низку пропозицій щодо розвитку діяльності торгово-промислової палати в сучасних умовах.

Представники миколаївського бізнесу висловили припущення, що ініціатори відбуваються останнім часом атак на ТПП України і регіональні палати мають загальні інтереси.

- Сьогодні торгово-промислова палата проходить випробування на міцність, - сказав віце-президент ТПП України Михайло Непран. - Велика і незалежна бізнес-асоціація викликає у деяких сил бажання взяти її під контроль, використовувати у власних політичних чи корисливих інтересах. Тому так цінний досвід миколаївського бізнес-спільноти, де члени Палати і трудовий колектив організації стійко відстоюють свої прав.

Абсолютною більшістю голосів президентом Регіональної торгово-промислової палати на наступні п'ять років знову був обраний Ігор Катвалюк, інші кандидатури не висувалися.

Також члени Ради обрали Раду і Ревізійної комісії. Окремим рішенням збори прийняли звернення до Національне антикорупційне бюро з проханням про перевірку судових рішень про відновлення колишнього президента Сергія Власенка на посаді президента РТПП.

Немає коментарів:

Дописати коментар