Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 червня 2016 р.

НІБУЛОН спустив на воду перше несамохідне судно проекту В2000

На суднобудівно-судноремонтному заводі компанії «НІБУЛОН» 19 травня 2016 року відбувся спуск на воду першого з восьми несамохідних суден проекту В2000, призначених для експлуатації на Південному Бузі. Про це повідомляє прес-служба компанії.


Повідомляється, що компанія «НІБУЛОН» продовжує реалізацію комплексного інвестиційного проекту з відродження річки Південний Буг як головної транспортної артерії Миколаєва.

В рамках проекту компанія також будує перевантажувальний термінал у Вознесенському районі Миколаївської області та самостійно виконує днопоглиблювальні роботи на річці Південний Буг. Реалізуючи цей проект, «НІБУЛОН» інвестує відразу в кілька галузей економіки України: будівельну, суднобудівну, транспортну і АПК.

Відзначається, що спуск на воду другого несамохідного судна проекту В2000 планується здійснити вже до 1 червня.

«Ця подія національного масштабу, адже такі, на перший погляд, невеликі події вирішують історію українського судноплавства, в тому числі по річці Південний Буг. Уже в червні в Вознесенському районі це судно буде приймати першу партію зерна для транспортування Південним Бугом. Довжина суднового ходу цієї річки становить 138 км і такі події, як сьогоднішня, наближають нас до можливості перевезення 1 млн т сільгосппродукції на рік. Це дозволить нам зняти до 50 тис. Автомобілів з шляху від Вознесенська до Миколаєва», - підкреслив генеральний директор компанії« НІБУЛОН »Олексій Вадатурський.

Також наголошується, що суду цієї серії компанія планує спускати щомісяця. Таким чином до кінця року на воду буде спущено 6 судів проекту В2000, що складе загальну ємність 12 тис.т в воді. Суду будуть працювати в тандемі з буксирами проекту 121, що дозволить лише за один рейс одним караваном (буксир проекту 121 і 2 судна проекту В2000) транспортувати до 4 тис.т  зерна. Це дозволить зняти по 100 вантажівок з автодоріг області за один рейс.

Немає коментарів:

Дописати коментар