Шукати в цьому блозі

четвер, 2 червня 2016 р.

Київський суд заблокував призначення голови морпорту «Октябрськ»

Окружний адміністративний суд Києва заблокував призначення голови спеціалізованого морського порту «Октябрськ» (Миколаїв), повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Кабінету міністрів України в середу, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ухвалою суду від 2 лютого 2016 року, яке залишено без змін Київським апеляційним судом, заборонено, зокрема, Міністерству інфраструктури України здійснювати дії за погодженням з Кабінетом Міністрів України і головою Миколаївської обласної державної адміністрації кандидатури переможця конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора порту. Уряд робитиме все, щоб цю інформацію зробити публічною, ми не будемо нічого приховувати, а будемо боротися за кожне право публічних призначень », - сказав він.


В.Гройсман зазначив, що уряд в публічному розгляді таких питань буде представляти Міністерство юстиції, яке також продовжить аналіз і моніторинг таких рішень з метою їх оприлюднення перед громадськістю.

«Я просив би і народних депутатів прийняти в цьому участь, оскільки такі ганебні рішення, що дозволяють зловживати на державних підприємствах повинні отримати суспільну і юридичну оцінку», - констатував В.Гройсман, додавши, що реформа судової системи України вже не тільки назріла, а « перезріла раз п'ять ».

Як повідомлялося, Кабмін 2 березня 2016 року затвердив на посаді в.о. глави спеціалізованого морського порту «Октябрськ» Костянтина Лагуткина.

Раніше, в січні 2016 року, постійно діюча комісія Міністерства інфраструктури України за підсумками конкурсу відібрала на посаду директора порту кандидатуру Сергія Сєчкіна, який раніше очолював Білгород-Дністровський морський торговельний порт.

СМП «Октябрьск» розташований на лівому березі Дніпро-Бузького лиману, звідки здійснюється підхід судів в порт. Потужність порту дозволяє перевантажувати до 3,5 млн тонн генеральних вантажів на рік.
Основна спеціалізація порту «Октябрськ» - переробка генеральних тарно-штучних вантажів.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що порт "Октябрьськ" обраний для відпрацювання механізмів надання державних портів у концесію

Немає коментарів:

Дописати коментар