Шукати в цьому блозі

четвер, 30 червня 2016 р.

Бунге Україна інвестувала $ 180 млн в комплекс в порту Миколаєва

У середу, 15 червня, в Миколаївському морському порту компанія Бунге Україна офіційно відкрила сучасний виробничо-перевантажувальний комплекс вартістю $ 180 млн.

Інфраструктура комплексу включає в себе один з найбільших в Україні заводів з виробництва рослинної олії, масляний термінал, а також додатково збільшує потужності зернового терміналу , повідомляється в прес-релізі компанії.

У новому комплексі створили 170 нових робочих місць, а його експлуатація дозволить підвищити експортний потенціал України: обсяг виробленої в країні продукції і перевалки вантажів в порту збільшиться на 1 млн т.

"Комплекс продовжує стратегію нашої компанії, спрямовану на розвиток інфраструктури в Миколаївському морському порту. У 2011 році компанія побудувала сучасний перевантажувальний термінал, який розширив зернові експортні потужності України на 3 млн т в рік. Сукупна вартість обох проектів становить $ 280 млн і ми продовжимо інвестувати не тільки в розвиток інфраструктури та експортних потужностей українських портів, а й в українському АПК в цілому", - прокоментував будівництво комплексу керуючий директор Бунге Україна Дмитро Горшунов.

"Відкриття комплексу такої потужності і з таким обсягом інвестицій є безпрецедентним для цього регіону: обладнання, рівень персоналу, західні промислові та екологічні технології, енергозбереження. Його значення важко переоцінити і для українського агропромислового комплексу в цілому: це одна з найбільших інвестицій в українську економіку за останніми роками. Завдяки нашим американським партнерам і компанії Бунге, Україна робить ще один відчутний крок до відновлення економіки і експортних потужностей ", - заявив президент України Петро Порошенко.

Довідка. Бунге Україна входить до міжнародної групи компаній БУНГЕ (м Уайт Плейнс, Нью-Йорк, США), яка здійснює свою господарську діяльність на ринку сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів. Чисельність працівників перевищує 35 тис. В більш ніж 40 країнах світу.

Компанія - одна з провідних українських експортерів зерна і соняшникової олії, виробляє рафіновану соняшникову олію під власними торговими марками Олейна, Розумниця і іншими. Також Бунге торгує засобами захисту рослин, насіннєвим матеріалом тощо.

До складу компанії входять: дочірнє підприємство Сантрейд (один з найбільших зернотрейдерів України); 4 зернових елеватора в Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській і Вінницькій областях; ЗАТ Дніпропетровський маслоекстракційний завод (здійснюється екстракція, рафінація і бутилювання олії Олейна і Розумниця).

Новий виробничо-перевантажувальний комплекс компанії Бунге Україна - це ефективне і екологічне сучасне виробництво. З його допомогою не тільки збільшаться обсяги експорту країни, а й зміниться сама його структура - перехід від експорту сільськогосподарської сировини на експорт різних сільгосптоварів.

Маслопереробний завод дозволяє щорічно переробляти 790 тис.т насіння олійних (2,4 тис.т соняшнику і 1,7 тис.т сої в день), перевантажувальні потужності збільшилися на 1,75 млн т зерна, шроту і масла щорічно.

Розміщення нового комплексу безпосередньо в порту надає значні переваги з точки зору логістики, адже це єдине виробництво такого плану в Україні, що знаходиться всього в 100 м від причалу. На заводі встановили сучасне високотехнологічне обладнання для переробки олійних культур методом пресування та екстракції, включаючи обладнання для очищення, сушіння та технологічного зберігання насіння; обладнання для підготовчого цеху і обладнання для процесу екстракції.

А Миколаївський морський пір, за даними Адміністрації морських портів України від 11 січня 2015 року, зайняв 2 місце серед морських портів за обсягами перевалки зерна, здійснивши перевалку 8,76 млн т, з яких близько 40% - компанією Бунге Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар