Шукати в цьому блозі

четвер, 23 червня 2016 р.

Закладено перший камінь «Вітряного парку Причорноморський»

Урочиста закладка «Вітряного парку Причорноморський», шостої черги Очаківської ВЕС, відбулася 25 травня, біля села Дмитрівка Очаківського району.
Дві нових вітроенергетичні установки потужністю 2,5 МВт кожна, стануть 6-ий чергою «Очаківської ВЕС». Ціна цієї частини проекту оцінюється приблизно в 5 млн.дол.США.



У церемонії взяли участь голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков, народний депутат Борис Козир, керівники Очаківського та Березанського районів Сергій самоук і Сергій Танасов, президент РТПП Миколаївської області Ігор Катвалюк, представники компаній і підприємств, що беруть участь в реалізації проекту.

В даний час в рамках «Вітряного парку Очаківський» працює 14 вітроустановок загальною потужністю 35 МВт.

Як розповів генеральний директор ТОВ «Керуюча Компанія «Вітряні парки України» Владислав Єременко, генерація вітряного парку «Очаківського» в 2015 році склала майже 130 мільйонів кВт-год.

«Компанія інвестувала в регіон більше 100 мільйонів гривень для реконструкцій підстанцій і мереж, що дозволило поліпшити якість електропостачання. Завдяки даним реконструкцій в Очаківському районі з використанням сучасних матеріалів побудовано нову повітряну лінію 35 кВ. Збільшена потужність підстанції «Очаківська» за рахунок установки нового трансформатора, що дозволить в подальшому розвивати і підключати до мереж великих споживачів, таких, наприклад, як порт або міні-заводи», - зазначив Владислав Єременко.

В рамках подальшого розвитку нового «Вітряного парку Причорноморський» запланована установка ще двох вітроустановок в районі села Тузли.

Поки губернатор і народний депутат скористалися можливістю бачити Очковщіну з висоти 100-метрової вежі ВЕУ, запрошені гості та представники компанії активно обговорювали перспективи розвитку вітроенергетики в Україні.

По-перше, виконання взятих Україною міжнародних зобов'язань України щодо збільшення частку електроенергії отримується з поновлюваних джерел цілком визначається розміром т.зв. «Зеленого тарифу». Так, у разі проектів «Вітряних парків України» окупність однієї установки - близько 10 років при запланованому терміні служби до 20 років.
У зв'язку з цим для інвесторів дуже важливо розділити з кимось витрати на створення інфраструктури підключення до енергосистеми: електролінії, підстанції і т.д. Інвестори «Вітряних парків України» розраховують на можливості нового закону про державно-приватне партнерство.

Немає коментарів:

Дописати коментар