Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 червня 2016 р.

ED & F Man Ukraine інвестує додатково $10 млн. у «Юкрейніан шугар компані»

Компанія ED & F Man Ukraine, дочірнє підприємство ED & F Man Holdings (Великобританія), планує інвестувати ще 10 млн доларів в обладнання придбаного в «Юкрейніан шугар компані», створеної  на базі  2007 році Засільського цукрового заводу в Миколаївській області і розширити земельний банк під вирощування цукрових буряків для забезпечення його сировиною з нинішніх 10 тис. га до 45-50 тис. га.


Про це повідомив директор ED & F Man Ukraine Ігор Бучацький, передає Delo.

«Цукрозавод ми не будували з нуля, купували і реконструювали, інвестувавши вже близько 30 млн доларів. Ще плануємо вкласти коло 10 млн доларів - насамперед в поліпшення обладнання», - сказав він.

За словами Бучацького, потужності заводу дозволяють зараз переробляти до 600 тис.тонн цукрового буряка в сезон і випускати до 60 тис. тонн цукру.

У сезоні цукроваріння 2015/2016 цукрозавод ED & F Man Ukraine справив всього 10 тис.тонн цукру, весь обсяг був реалізований на внутрішньому ринку; в наступному сезоні компанія планує виробити вже не менше 30 тис. тонн цукру.

Крім того, компанія планує розширити земельний банк в Україні під вирощування цукрових буряків, щоб збільшити частку власного сировини в переробці заводу.

Зараз в обробці вхідної в ED & F Man Ukraine компанії «Агро-Дело» знаходиться 10 тис.га, до кінця року планується розширити Зембанк ще на 5 тис.га, а в перспективі - до 45-50 тис.га.

Бучацький зазначив, що стільки компанії необхідно для вирощування цукрового буряку з урахуванням севоборота для забезпечення заводу власною сировиною.

Як повідомлялося раніше, компанія ED & F Man була заснована в Лондоні в 1787 і зараз є одним з провідних агротрейдерів; вона спеціалізується на заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та збуті цукру, патоки і кави, а також управлінні ризиками в зв'язку з цими товарами.

В Україні ED & F Man представлена ​​двома підприємствами - «Юкрейніан Шугар Компані», що купили в 2007 році 75% акцій «Засільського цукрового заводу» в Миколаївській області і спеціалізується на виробництві цукру з цукрового буряку та цукру-сирцю, а також сільськогосподарською компанією «Агро-Дело» .

У січні 2012 року компанія Continental Farmers Group (острів Мен) домовилася з ED & F Man Holdings про створення спільного підприємства з виробництва цукрових буряків в Україні, а в травні компанії отримали дозвіл АМКУ на здійснення даної угоди.

В кінці 2012 року ЄБРР інвестував 15,9 млн доларів в даний цукрозавод.

Як повідомляло InsheTV, миколаївська «Юкрейніан шугар компані» стала в січня 2016 найбільшим імпортером цукру в Україні

Немає коментарів:

Дописати коментар