Шукати в цьому блозі

четвер, 14 липня 2016 р.

U-Port Group презентувала проект розвитку порту «Очаків» вартістю $ 762 млн

У порту «Очаків» (Миколаївська область) може бути реалізовано масштабний інвестиційний проект вартістю $ 762 млн. Про це заявив голова ради директорів U-Port Group Дмитро Жминько в ході II Американо-українського аграрного конгресу, який відбувся 20-21 червня у Вашингтоні.



Жминько презентував проект модернізації порту, в рамках якого планується будівництво контейнерного терміналу, створення промислового парку та розширення потужностей зберігання агрокультур.

«Обсяг інвестицій, необхідних для реалізації даного проекту, оцінюється нами в $ 762 млн. У тому числі на створення зернового терміналу - $ 198 млн, на модернізацію причального господарства і флоту - $ 33 млн і $ 55 млн відповідно. Крім того, на проведення днопоглиблювальних робіт буде потрібно $ 343 млн, на модернізацію під'їзних залізничних колій - $ 133 млн », - пояснив глава U-Port Group.

За оцінками компанії, очікуваний термін окупності інвестпроекту складає 9-12 років. Найближчим часом порт має хороші перспективи збільшення обсягів перевалки зернових вантажів.

U-Port Group управляє зерновим терміналом в порту «Очаків». Термінал зданий в експлуатацію в травні 2014 року. Виробничі потужності терміналу включають складські ємності силосного та горизонтального типу. Річна проектна потужність з перевалки зернових - 250 тис.тонн. Потужність одночасного зберігання - 30 тис.тонн. Добова потужність навантаження - до 5 тис.тонн. Термінал обладнаний сучасними системами вагового контролю та управління технологічними процесами. Глибина причальної стінки дозволяє приймати судна дедвейтом 6-7 тис.тонн з можливістю довантаження на рейді до 25-30 тис.тонн.

Порт «Очаків» (портопункт Очаків) входить в структуру Миколаївського морського порту. Оператором портопункту є ТОВ «Порт Очаків». У 2015 році портопункт Очаків скоротив перевалку вантажів у порівнянні з 2014 роком на 14,9% - до 147,2 тис.тонн.

«Смарт-холдинг» бізнесмена Вадима Новинського контролює ТОВ «Порт Очаків» і займається концепцією розвитку глибоководного порту "Очаків".

Немає коментарів:

Дописати коментар