Шукати в цьому блозі

неділю, 16 березня 2014 р.

Миколаївський глиноземний завод випустив 1,5 млн.тонн глинозему в 2013 р.

Миколаївський глиноземний завод виконав план з виробництва глинозему на 101,25% і випустив 1493500 тонн глинозему, повідомляє прес-служба компанії.
Інвестиції за 2013 склали 4,3 млн. долл., в основному вони були спрямовані на рекультивацію шламполя № 1.

Завод зберіг темпи розвитку виробництва. За рахунок нових підходів до ремонтів та обслуговування коефіцієнт технічної готовності основного устаткування збільшився на 0,52%.

У рамках розвитку виробничої системи на підприємстві реалізується кілька проектів, спрямованих на підвищення ефективності експлуатації та обслуговування обладнання, стабілізацію технологічних параметрів, візуалізацію і стандартизацію виробничих процесів.

На підприємстві завершився етап створення математичної моделі на базі SysCAD. Це дозволить моделювати будь-які технологічні процеси і оцінювати вплив змін технологічних параметрів на виробництво. Також математична модель може визначати найбільш оптимальні варіанти роботи підприємства без безпосередньої їх апробації в діючому виробництві.

Встановлено новий електрофільтр ЕГУ-1 на печі випалу вапняку № 1. Під час реконструкції обладнання врахували і такий значущий аспект, як економія енергоресурсів. Електрофільтр, змонтований в комплексі з рекуператором тепла, дасть можливість заощадити до 50 тис. кубометрів газу на рік, а, значить, знизити собівартість продукції.

На підприємстві пройшов черговий ресертіфікаційний аудит відповідності систем менеджменту якості, екологічного менеджменту та управління охороною праці та промбезпекою вимогам міжнародних стандартів. Аудитори норвезької компанії Det Norske Veritas зробили висновок, що системи менеджменту якості, екологічного менеджменту та управління ОПіПБ МГЗ визнані відповідними вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001 та OHSAS 18001.

Колективний договір МГЗ протягом останніх трьох років визнається кращим серед підприємств гірничо-металургійної галузі України. Незважаючи на кризу в галузі, всі соціальні гарантії і пільги для працівників підприємства в 2013 році були збережені, а їх заробітна плата зросла в середньому на 6,5%.

Генеральний директор МГЗ Дмитро Мирний зазначив, що, незважаючи на зростання цін і тарифів, МГЗ добре відпрацював у 2013 році. Період для підприємства був складним, ціни на Лондонській біржі металів і попит на алюміній були нестабільні і нерівномірні, підкреслив генеральний директор, але колектив розуміє, що він - важлива ланка виробничого ланцюжка ОК РУСАЛ.

Довідка: Миколаївський глиноземний завод був введений в експлуатацію в 1980 році. У 2000 році він був включений в технологічний ланцюжок компанії РУСАЛ. Компанія РУСАЛ в 2013 році знизила випуск алюмінію на 8% - до 3857000 тонн порівняно з 4173000 тонн, виробленими в 2012 році. Обсяг виробництва глинозему " Русалом " в 2013 році склав 7,31 мільйона тонн, знизившись на 2 % в порівнянні з 2012 роком.

Немає коментарів:

Дописати коментар