Шукати в цьому блозі

понеділок, 17 березня 2014 р.

«Смарт-холдинг» запустив першу чергу зернового терміналу в порту "Очаків"

"Смарт -холдинг" бізнесмена Вадима Новинського ввів в експлуатацію першу чергу зернового терміналу потужністю 250 тис. тонн зерна на рік в порту "Очаків" (Миколаївська область).
  "На території ТОВ "Порт "Очаків" завершено будівництво та введено в експлуатацію першу чергу комплексу ТОВ "Порт "Очаків" з перевантаження та зберігання зернових культур в с. Куцуруб (Очаківський район, Миколаївської області)", - йдеться в повідомленні компанії.

Проектна потужність терміналу - до 500 тис. тонн, можливості одноразового зберігання першої черги - 20 тис. тонн. Комплекс буде забезпечувати прийом зернових вантажів з автомобільного та водного транспорту, зберігання та відвантаження їх на морські судна.

Як повідомлялося, з 2008 року "Смарт-Холдинг" реалізує інфраструктурний проект з будівництва морського торгового порту "Очаків" в гирлі Дніпровсько-Бузького лиману. Проект передбачає будівництво сучасного глибоководного гирлового порту з ліхтеровочною базою і залізничною гілкою, з можливістю перевалки вантажів до 20 млн. тонн на рік.
У порту передбачається побудувати вугільний, зерновий термінали, а також термінал з перевалки залізорудної сировини.
Акваторію порту планується поглибити до 15-18 метрів.
Модернізацію порту планується завершити до 2020 року.

В даний час порт має потужності для перевалки вантажів у обсязі понад 0,5 млн тонн на рік. У порту функціонують 5 причалів з ​​глибинами до 7,35 метрів.


Інвестиційна діяльність "Смарт-холдингу" сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією групи є 23,75 % міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США. "Смарт" також володіє великими активами у фінансовому секторі, нафтогазової галузі, суднобудуванні, девелопменті та агросекторі.

Немає коментарів:

Дописати коментар