Шукати в цьому блозі

четвер, 20 березня 2014 р.

Миколаївський глиноземний завод застосує нову систему пилоподавлення на шламових полях

На експериментальній ділянці другого шламового поля МГЗ почалися випробування спринклерної системи пилоподавлення. Надалі ця система буде поширена на всю територію другого шламового поля.

Головною характеристикою нової системи є розташування розвідних трубопроводів з зрошувачами по всьому шламполю, а не тільки по його периметру.

Раніше центральна частина залишалася важко доступною для обробки водяними гарматами. Тепер же 4 нитки трубопроводів розміщуються безпосередньо по всій поверхні досвідченого ділянки на відстані 75 метрів один від одного.

В результаті спринклери швейцарської фірми «Komet» з радіусом розпилу 50 метрів дозволяють накривати всю площу експериментального ділянки. Кожна нитка буде управлятися окремо за допомогою системи wi - fi. Це підвищить оперативність управління системою при різних погодних умовах і стану поверхні шламу.

Зараз вже змонтовано дві нитки трубопроводів, вони проходять гідровипробування.

Персонал займається налагодженням системи. Витрати на проект склали 2 млн грн.

Завершення монтажу системи на експериментальному ділянці планується на середину березня, після чого робота продовжиться поетапно на всій території другого шламполя.


МГЗ є одним з найбільших виробників сировини для алюмінієвої промисловості в Європ , його виробнича потужність становить 1 600 000 тонн глинозему на рік. Системи менеджменту сертифіковані на відповідність вимогам стандартів ISO 9001 , ISO 14001 , OHSAS 18001.

Немає коментарів:

Дописати коментар