Шукати в цьому блозі

середу, 19 березня 2014 р.

Суднобудівний завод «Океан» завершив ремонт плавучого крана «Захарій»

ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод« Океан »(м.Миколаїв) завершив ремонтні роботи і сьогодні приступив до випробувань річкового плавучого крана «Захарій» LK- 600.

У квітні 2012 року кран «Захарій», що зазнав аварії в ході будівництва Подільського мостового переходу в Києві, був доставлений на завод для проведення ремонтних робіт , в рамках контракту укладеного з компанією «БМК Планета - Міст».

В ході ремонту фахівці миколаївського підприємства виготовили і встановили на кран металоконструкції вантажний стріли і хитається щогли , відновили близько 40 тонн конструкцій опорних шарнірів, і близько 5,8 км. сталевих канатів на вантажний стрілі .

Також на підприємстві проведена модернізація баластної системи і корпусів малих і основного понтонів . Крім того, пророблений комплекс заходів по відновленню роботи системи автоматики та електрообладнання плавкрану.

У рамках випробувань буде перевірена готовність механізму до роботи в режимах з максимальним вантажем 680 тонн і максимальним пробним вантажем 748 тонн. По їх завершенню в березні кран буде переданий замовнику.

Нагадаємо, в листопаді 2011 року в Києві отримав значні пошкодження найбільший у Східній Європі плавучий кран «Захарій» вагою коло трьох тисяч тонн, що працював при монтажі арок Подільського мостового переходу. «Захарій» був задіяний на монтажі арок з червня 2011 року. У крана була пошкоджена конструкція самого підйомного плеча, і багато фахівців висловили думку про неможливість його відновлення.

У січні 2012 року вдалося підняти в горизонтальне положення основний понтон плавучого крана і з початком навігації переправити його на завод «Океан» для проведення ремонтних робіт.

Кран був побудований на київському суднобудівному заводі «Ленінська кузня» за замовленням ТОВ «БМК Планета-Міст» і 26 серпня 2009 переданий замовник.
Технічні характеристики крана LK- 600 Захарій:
вантажопідйомність - 680 тонн;
висота підйому максимальна - 75 метрів;
розмір основного понтона - 97х16 метрів;
маса крана в збірці близько 3 тисяч тонн.


ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан " заснований в 1951 році спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн. Підприємство розташоване в південній частині міста Миколаєва на лівому березі річки Південний Буг з відкритим виходом до Чорного моря. За свою 60-річну історію на верфі побудовано більше 400 технічно складних суден загальним дедвейтом понад 4 млн тонн. Підприємство спеціалізується на виробництві та ремонті контейнеровозів, комбіфрейтер, буксирів-постачальників льодового класу, танкерів-хімовозів, балкерів та інших видів. Нині, крім ремонту крана «Захарій», завод «Океан» реалізує спільний проект з датською компанією Vestas по збірці вітрогенераторів і здійснює судноремонтну і портову діяльність.

Немає коментарів:

Дописати коментар