Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 21 березня 2014 р.

Лоцманы «Дельта-лоцман» успешно провели по БДЛК танкер длиной 243 метра

13 березня лоцмани філії «Дельта- лоцман» ДП «АМПУ» успішно завершили триденну лоцманську операцію з проводки по Бузько-Дніпровсько лиманському каналу (БДЛК) і постановці на ремонт в сухий док суднобудівного заводу «Океан» судна «MOSCOW RIVER».

Складність лоцманської проводки полягала в тому, що танкер «MOSCOW RIVER» має значні габарити: довжина судна - 243,4 м, ширина - 42 м, висота борту - 20,74 м.

Аналогічна операція вперше була проведена в травні 2011р., коли в сухий док заводу «Океан» був поставлений танкер «NS CONSUL» - судно аналогічне «MOSCOW RIVER».

Лоцманська проводка танкера «MOSCOW RIVER» почалася 11 березня: судно взяло лоцмана на борт на рейді порту «Південний» і прослідувало до входу в БДЛК, де змушений був стати на якір за погодними умовами (сильний вітер 17 м/с). 12 березня вітер зменшився до 9 м/с, судно увійшло в БДЛК і продовжило рух по каналу в супроводі потужного морського буксира «Гайдамака» філії «Дельта-лоцман» до акваторії суднобудівного заводу «Океан».

Як повідомив Юрій Лукаш, проводка була складною не тільки через великі габарити танкера, але також і істотно утруднював роботу вітер, що посилився до 14 м/с, який викликав сильний дрейф «MOSCOW RIVER». Проводка трохи ускладнилася необхідністю руху судна кормою вперед, малими глибинами за бровкою суднового ходу і його вузькістю. Необхідно було завести танкер шириною 42 м у ворота дока шириною всього 60 м.

Всього заводу належить виконати ремонт шести подібних суден.

Судна цього класу є одними з найбільших вантажних суден, які пройшли по Бузько- Дніпровсько лиманському каналу.


Основні характеристики танкера «MOSCOW RIVER». Довжина - 243,4 м, ширина - 42 м, висота борту від кіля - 20,74 м, дедвейт - 106,552 тис.т. Тип - AFRAMAX. Побудовано в 1999р. Спеціалізація: сира, неочищена нафта. Прапор - LIBERIAN, порт приписки - Монровія, класифікаційне товариство - Det Norske Veritas.

Немає коментарів:

Дописати коментар