Шукати в цьому блозі

середу, 7 січня 2015 р.

Вищий господарський суд залишив Дніпро-Бузький порт в оренді у МГЗ

Вищий господарський суд України 23 грудня відхилив касаційну скаргу Фонду держмайна і Адміністрації морських портів України на рішення судів про продовження оренди Дніпро-Бузького порту.


Дніпро-Бузький порт знаходився в оренді у Миколаївського глиноземного заводу 15 років, з 2009 року. Термін оренди закінчився 1 квітня 2014

МГЗ наполягав на продовженні оренди на аналогічний термін - на 15 років. Фонд держмайна України і Міністерство інфраструктури готові були віддати порт в управління лише на 3 роки, при цьому з рядом змін в умови договору оренди.
Оскільки лист про розірвання оренди підприємству відправили з запізненням, Господарський суд Києва 18 серпня визнав договір продовженим ще на 15 років на колишніх умовах. 16 жовтня вердикт Київського госпсуду підтвердила апеляційна інстанція, а 23 грудня і Вищий господарський суд України.

Довідка: Дніпро-Бузький порт забезпечує прийом імпортних поставок бокситів для Миколаївського глиноземного заводу. Боксити є основним вантажопотоком порту з моменту його спорудження.
Вантажообіг Дніпро-Бузького порту - близько 4 млн тонн. За даними АМП, за перше півріччя 2014 він перевалив 2,1 млн тонн. За інформацією сайту «Мінпром», плата за оренду становить близько 1 млн гривень в місяць.

Немає коментарів:

Дописати коментар