Шукати в цьому блозі

вівторок, 8 грудня 2015 р.

Суднобудівний завод "Океан"визнано банкрутом

Господарський суд Миколаївської області 25 листопада 2015 року визнав ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» банкрутом і відкрив щодо нього ліквідаційну процедуру.

Відповідна постанова винесена суддєю Тетяною Давченко по справі № 5016/1284/2012(5/45).

Ліквідатором суд призначив Ірину Сербін.

Граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника – два місяці з дати оприлюднення повідомлення про відкриття ліквідаційної процедури.

Рішення суду обумовлене тим, що 9 листопада 2015 року комітет кредиторів направив до клопотання про визнання Миколаївського суднобудівного заводу «Океан» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Місцеві ЗМІ поідомляють, що ініціатором справи виступила близька до структур Вадима Новинського компанія "Консалтинг-Гамма".

Раніше суди трьох інстанцій дійшли висновку, що договір, на підставі якого виникли кредиторські вимоги в сумі 1,5 мільярда гривень компанії "Консалтинг-Гамма" визнаний недійсним.

Про це свідчать рішення Вищого господарського суду України від 23 вересня 2015 року, Одеського апеляційного господарського суду від 30 вересня 2014 року, Господарського суду Миколаївської області від 28 травня 2014 року.

Борг ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" перед кредитором ТОВ "Консалтинг-Гамма" 1,5 мільярда гривень, що становить ⅔ від загальної суми кредиторських зобов'язань. Цей борг виник у результаті продажу заводу "Океан" інвестиційних сертифікатів компанії з управління активами "Інвестиційний дім "Мегаполіс", також близької до "Смарт-холдингу".

Це зробило структуру Вадима Новинського головним кредитором підприємства, загальна сума підтверджених судом боргів становила близько 2,3 мільярда гривень.

Раніше "Консалтинг-Гамма" була співвласником заводу "Запоріжнерудпром", афілійованого зі "Смарт-холдингом", де офіційно зв'язок з цією компанією, як і взагалі з "Океаном", заперечують.

У листопаді 2013 року завод "Океан" вже визнавався банкрутом, за клопотанням тієї ж "Консалтинг-Гамма". Але 13 травня 2014 року Вищий господарський суд України не дав структурам Новинського ліквідувати підприємство, скасувавши рішення миколаївського суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар