Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 15 квітня 2016 р.

ПАТ «Миколаївгаз» завершило 2015 рік зі збитком в 97,6 мільйонів гривень

11 квітня в ПАТ «Миколаївгаз» відбулися чергові Загальні збори акціонерів, в яких взяли участь акціонери, які володіють 89,7% голосуючих акцій.
За підсумками господарської діяльності у 2015 році чисті збитки компанії склали 97,6 млн. грн.


Збиток ПАТ «Миколаївгаз» обумовлений, в першу чергу, скороченням обсягів споживання газу. Ця тенденція в Миколаївській області триває вже не перший рік. У минулому році компанія транспортувала споживачам 500,1 млн. куб. м газу, що на 19% менше, ніж в 2014 році. Таким чином підприємство недоотримало 45 млн.грн від запланованої суми своєї тарифної виручки. Разом з цим на погіршення фінансового стану вплинув інфляція, через що істотно зросла вартість матеріалів і обладнання, які компанія використовує у своїй поточній діяльності.

На виконання інвестиційної програми в 2015 році ПАТ «Миколаївгаз» направило 12,4 млн.грн. З них - 6,4 млн.грн на заходи щодо забезпечення безпеки газопостачання: ремонт та заміну аварійних газопроводів, роботи з модернізації та заміни обладнання газорегулюючих пунктів, комплексне приладове обстеження газорозподільних мереж та інше. У безкоштовну установку більш ніж 2 тис. лічильників газу побутовим споживачам компанія вклала майже 4 млн.грн.  власних коштів.

«Зусилля фахівців нашої компанії завжди, в першу чергу, спрямовані на підвищення безпеки газопостачання в області. І, незважаючи на складне фінансове становище, наше підприємство виконало всі зобов'язання з обслуговування газотранспортної системи Миколаївської області і забезпечило стабільну і безаварійну транспортування газу споживачам », коментує ситуацію головний інженер ПАТ« Миколаївгаз »Володимир Покотилов.

Ознайомившись з результатами фінансової діяльності компанії за 2015 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти Правління, Наглядової ради, Ревізійної комісії товариства та напрямки розвитку підприємства на 2016 рік. У зв'язку зі змінами в законодавстві були обрані нові склади членів Наглядової ради та Ревізійної комісії, які вступають в свої повноваження з 1 травня 2016 року.

Незважаючи на значні збитки, ПАТ «Миколаївгаз» не допустило заборгованості з виплати заробітної плати співробітникам підприємства, забезпечило виконання всіх соціальних зобов'язань, передбачених колективним договором, а також повноту відрахувань до бюджетів всіх рівнів.

Основними акціонерами ПАТ «Миколаївгаз», відповідно до зведеного облікового реєстру власників цінних паперів, є: ПрАТ «Газтек» - 50,22% акцій і ПАТ НАК «Нафтогаз України» - 25% акцій, повідомила прес-служба підприємства.

Немає коментарів:

Дописати коментар