Шукати в цьому блозі

вівторок, 12 квітня 2016 р.

Національний морський рейтинг зазначив шість миколаївських компаній

«НІБУЛОН» і зерновий термінал «Нобл Груп» в Миколаївському морпорту, «Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера», «Грінтур-Екс», «Стивідорна Інвестиційна Компанія» і «Дніпро-Бузький морський термінал» були відзначені в різних номінаціях Національного морського рейтингу за підсумками 2015 року.



31 березня 2015 року в Одесі відбулася урочиста церемонія нагородження переможців 9-го Національного морського рейтингу України за підсумками роботи морської галузі в 2015 році.
У заході взяли участь заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, голова АМПУ Андрій Амелін і ін., Всього понад 240 учасників.

В ході Національного морського рейтингу було визначено 54 лауреата в 19 номінаціях.

У номінації «Досягнення року» 3-е місце отримало будівництво зернового терміналу компанії «Нобл Груп» в Миколаївському порту потужністю 2,5 млн тонн на рік, в який інвестується 75 млн доларів. Експерти виділили «високий рівень технічного і технологічного оснащення терміналу - на рівні кращих світових зразків».

Компанія «Нібулон» отримала нагороди відразу в двох номінаціях: «Золотий причал» (за будівництво двох річкових причальних гідротехнічні споруди довжиною 350 метрів і 105 метрів) і «Оновлення флоту». Це єдина українська компанія, яка поповнила в 2015 році свій флот новими судами, що працюють під українським прапором. На суднобудівно-судноремонтному заводі «Нібулон» (Миколаїв) в минулому році були побудовані для компанії і введені в експлуатацію три буксири-штовхача проекту 121 «Кременчуцький», «Козацький» і «Переяславський», а також три несамохідних судна дедвейтом по 3 тис. тонн кожен проекту NBL-91.

Основною номінацією Національного морського рейтингу вважається «Золота тонна». Пам'ятний знак «Золота тонна» вручений 9 українським стивідорним компаніям з вантажообігом не менше 1 млн тонн і які я домоглися рекордних показників вантажоперевалки за підсумками 2015.

Серед них три миколаївські компанії:
• компанія «Грінтур-Екс» (в.о. генерального директора Ігор Пугач), яка в минулому році встановила рекорд в своїй історії, переваливши 3327,9 тис. тонн вантажів, що на 42,7% більше результату 2014 р .;
• «Дніпро-Бузький морський термінал» (керівник Дмитро Редька), перевалила в 2015 році 1360,3 тис. тонн, що на 41,5% більше попереднього рекорду компанії;
• «Стивідорна інвестиційна компанія» (директор Олександр Соловйов), що входить до Групи компаній OREXIM, досягла рекордного в своїй історії вантажообігу, переваливши в 2015 році 1312,7 тис. тонн вантажів, збільшивши результат попереднього періоду на 17,4%.

Переможці в номінації «Темпи росту 2015» визначалися залежно від темпів зростання вантажообігу (у відсотках) в 2015 році в порівнянні з попереднім роком. Переможці визначалися серед 30 найбільших по вантажообігу стивідорних компаній, які працювали повні 2014-2015 роки.
На третьому місці тут компанія «Грінтур-Екс» з Миколаєва (в.о. генерального директора Ігор Пугач), яка в минулому році наростила вантажообіг на 42,7%.

Спеціальним пам'ятним знаком «Золотий причал» був нагороджений миколаївський «Морський спеціалізований порт« Ніка-Тера »(голова ТОВ Олександр Гайду). За роки незалежності України «Ніка-Тера» побудувала найбільший в країні вантажний причальний фронт - 7 причалів в Бузько-Дніпровському лимані загальною довжиною 1591,5 м (з глибинами від 9,5 до 11,75 м). Всього за ці роки побудовано в Україні 49 причалів загальною довжиною 10154,5 м.
Спеціальні пам'ятні знаки засновані видавництвом «Порти України» та Інформаційно-аналітичним центром «BlackSeaTrans» на випадок, коли успіх підприємства, компанії або персони очевидний для всіх, але не піддається порівнянню.

Немає коментарів:

Дописати коментар