Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Інвестиційна програма ПАТ «Миколаївгаз» на 2016 рік затверджена в розмірі 40,6 млн.грн.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, затвердила інвестиційну програму ПАТ «Миколаївгаз» на 2016 рік в обсязі 40,6 мільйонів гривень. Левова частка цієї суми, а саме - понад 30 млн.грн, буде спрямована на установку газових лічильників населенню. Про це повідомили в прес-службі ПАТ «Миколаївгаз».



На виконання вимог Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», ПАТ «Миколаївгаз» в 2016 році продовжує роботу зі встановлення приладів обліку населенню. Компанією планується встановити близько 4,5 тис. лічильників газу: 3,6 індивідуальних на суму 6 млн. 105 тис.грн. і близько 900 будинкових приладів обліку на суму 24 млн. 605 тис. грн.

Крім того, майже 10 млн.грн із затвердженої суми буде направлено на модернізацію об'єктів газотранспортної системи, підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання Миколаївської області.

Згідно з інвестиційною програмою, в 2016 році ПАТ «Миколаївгаз» планує провести капітальний ремонт 19,48 км газопроводів на суму майже 487 тис.грн. З метою недопущення виникнення аварійних ситуацій - реконструкцію газопроводу у Врадіївському районі на суму 182,7 тис.грн. і газопроводу в Миколаївському районі на суму 996 тис.грн.. Всього на заходи безпечної експлуатації газових мереж компанією передбачається витратити 1 млн. 685 тис.грн. На ремонт, реконструкцію і заміну обладнання газорегуляторних пунктів, газових колодязів, засобів електрохімзахисту - 8 млн. 225 тис.грн.

«Інвестпрограма - це наш план дій на цілий рік. У минулому, 2015 року ми зіткнулися з низкою труднощів, які ускладнювали нам можливість виконання всіх запланованих заходів в повній мірі - це і невідповідність тарифу, який не повною мірою покриває наші виробничі потреби, і велика заборгованість споживачів за газ, і зменшення обсягів споживання газу, від чого напряму залежить сума отриманих нами коштів з тарифу розподілу. Сподіваємося, в цьому році, якщо ситуація стабілізується, ми зможемо виконати всі заплановані заходи в повному обсязі, адже від цього, в першу чергу, залежить як безпека наших споживачів, так і якість послуг, що надаються », - пояснює голова правління ПАТ «Миколаївгаз» Богдан Стегній.

Реалізація заходів інвестпрограми відповідає принципам довгострокової стратегії ПАТ «Миколаївгаз» щодо зменшення втрат природного газу, поліпшення енергоефективності газотранспортної системи, і найголовніше - підвищення рівня безпеки газопостачання Миколаївської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар