Шукати в цьому блозі

середу, 17 грудня 2014 р.

Новинський не поспішає ставати власником 100% акцій ЧСЗ

Виставлений в серпні цього року на продаж на фондовій біржі державний пакет акцій ПАТ «ЧСЗ» (9,6402% від статутного капіталу) не знайшов покупця. 

Про це 17 грудня на прес-конференції повідомив начальник РВ ФДМУ по Миколаївській області Євген Казанський.

За його словами, цей пакет акцій (це акції, не викуплені трудовим колективом) протягом двох років так і не зміг продати ФДМУ. У травні цього року ФДМУ передав в Регіональне відділення по Миколаївській області повноваження з управління корпоративними правами держави в ПАТ «ЧСЗ», була проведена відповідна підготовка до продажу пакета акцій, і з серпня пакет був виставлений на продаж на фондовій біржі.

Як сказав Е.Казанскій, РВ ФДМУ, як могло, рекламувало цей пакет акцій, крім того, зверталася з пропозиціями і до нинішнього власника контрольного пакету акцій про покупку, але поки всі старання не увінчалися успіхом. 

І хоча такий пакет акцій Євген Казанський вважає інвестиційно непривабливим (за чинним законодавством, у акціонера є права, якщо його пакет акцій становить більше 10%), все одно його будуть намагатися продати. 

До того ж, вартість пакета вже знижена: якщо спочатку вартість однієї акції становила 25 копійок, то з 4 листопада - 18 копійок, відповідно, стартова ціна державного пакету акцій ПАТ «ЧСЗ» - 8 млн. 967 тис. 379,68 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар