Шукати в цьому блозі

неділю, 28 грудня 2014 р.

"Євргойл" увійшов до п'ятірки найбільших виробників електроенергії з біомаси

Агропромислова компанія "Євгройл" (група компаній "Євргойл", Миколаїв) почала виробництво електроенергії з рослинної біомаси на енергогенеруючому комплексі встановленою потужністю 5 МВт.


Теплова електростанція побудована в рамках довгострокової інвестиційної програми.

За словами директора ТОВ «АПК «Євгройл» Дмитра Демедюк, загальна продуктивність енергокомплексу - 5 МВт / год, а в рік вона здатна виробити 177 тис Гкал тепла і 40 млн. КВт/рік електроенергії.

Загальний розмір інвестицій склав більше 10 млн.дол.США.

Таким чином, сьогодні «Євгройл» стала однією з 5-ти українських компаній, що виробляють електроенергію з біомаси, з часткою ринку близько 30%.
Компанія отримала всі необхідні для початку роботи дозволу від Національної комісії регулювання енергетики (НКРЕ). Крім того, НКРЕ затвердила «зелений» тариф для «Евгройл» до 2030 р

В якості палива використовується лушпиння соняшнику та тріска.

Запуск електростанції відповідає стратегії розвитку компанії, а також доповнює основний бізнес «Євгройлу» з виробництва соняшникової олії, посилює вертикальну виробничу інтеграцію і дозволяє отримати суттєву синергію для подальшого зростання.

«Євгройл» продовжить реалізацію інвестиційних проектів і планує надалі посилити свою позицію в сегменті альтернативної електроенергетики. Ми раді зробити свій внесок у посилення енергетичної незалежності України, - прокоментував власник групи компаній «Євгройл» Володимир Гацура. - Ми також залишаємося прихильні ідеї розвитку проектів, що створюють позитивні економічні та соціальні ефекти для міста Миколаєва та всієї області ».

Немає коментарів:

Дописати коментар