Шукати в цьому блозі

неділю, 14 грудня 2014 р.

Зовнішня торгівля послугами Миколаївській області за 9 місяців 2014

Головним управлінням статистики узагальнені підсумки діяльності підприємств Миколаївської області у сфері зовнішньої торгівлі послугами за 9 місяців 2014 року.
Протягом зазначеного періоду на зовнішній ринок послуг виходило 144 підприємств Миколаївщини, які співпрацювали з представниками з 109 країн світу. 

Загальний обсяг експортованих ними послуг склав 370 млн.дол. США і зменшився проти 9 місяців 2013 року на 18%. Обсяг послуг з-за кордону скоротився на 27% і склав 36 млн.дол. США. При цьому, сальдо зовнішньої торгівлі послугами залишилося позитивним і склало 334 млн.дол. США, а коефіцієнт покриття експортом імпорту - 10.

Миколаївщина посідає 4 місце серед регіонів в експорті та 12 - в імпорті за питомою вагою у загальному обсязі зовнішньої торгівлі послугами за Україну.

Найбільше послуг було надано представникам Швейцарії, Великобританії, Кіпру, Панами та Угорщини, отримано - від представників Великобританії, Угорщини, Російської Федерації, Кіпру та Екваторіальної Гвінеї.


Серед експортованих послуг переважали послуги з переробки матеріальних ресурсів, транспортні послуги; послуги з ремонту та технічного обслуговування; ділові послуги. 
Структуру імпорту визначили ділові послуги; послуги, пов'язані з подорожами; транспортні послуги; роялті та інші послуги, пов'язані з використанням інтелектуальної власності.

Немає коментарів:

Дописати коментар