Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Южно-Українська АЕС отримала ядерне паливо компанії Westinghouse

Південно-Українська атомна електростанція отримала від американсько-японської компанії Westinghouse 42 збірки модернізованого ядерного палива ТВС-WR, яке планується завантажити в третій енергоблок під час проведення планово-попереджувального ремонту, повідомили УНІАН у відділі роботи з громадськістю та ЗМІ станції.

За інформацією представника АЕС ремонт розпочався 8 грудня, і триватиме 119 діб. У цей період заплановано ряд робіт із заміни обладнання, а також завантаження 42 нових паливних касет Westinghouse.

Завантаження палива Westinghouse в енергоблок №3 ЮУАЕС узгоджена з Державною інспекцією ядерного регулювання України, - відзначили на станції.

Представник ЮУ АЕС нагадав, що в реакторах ВВЕР-1000 використовуються 163 паливні збірки. При цьому уточнив, що на третьому блоці продовжать роботу 36 паливних збірок Westinghouse, які знаходяться на четвертому році служби і 85 збірок російського виробництва (другий і третій рік експлуатації).

Як повідомляв УНІАН, співпраця Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" з Westinghouse було розпочато в рамках міжурядової угоди між США і Україною від 2000 року по кваліфікації ядерного палива для України і продовжено в рамках комерційного контракту, підписаного в 2008 році.

Тепловиділяючі елементи ТВС-W американської компанії Westinghouse використовуються на Южно-Українській атомній електростанції. У червні 2012 року під час планово-попереджувального ремонту на Южно-Українській АЕС було виявлено, що поставлені Westinghouse паливні збірки механічно пошкоджені і непридатні для подальшої експлуатації. Причиною відмови збірок визнані недоліки в їх конструкції.

Спільний аналіз характеру цих відхилень фахівцями ЮУАЕС і Westinghouse показав, що вони були отримані в ході операцій по завантаженню ТВС-W в ремонтний період 2011 року.
У квітні 2014 року "Енергоатом" і Westinghouse домовилися про продовження діючого контракту на поставку палива для українських атомних станцій до 2020-го року.

Немає коментарів:

Дописати коментар